Hei, nytt medlem her.
For en siden gjorde jeg en (lett modifisert; mindre black malt, mer pale crystal og munich dark) utgave av Nøgne Ø Porter (fra bryggselv) som 1ste ølbrygg. Denne ser ut til å bli bra.
Så gjorde jeg en "Aberdeen Brown Ale" etter en oppskrift fra Biermuncher på homebrewtalk... ohaaaa... denne er BITTER. Siden jeg fikk tips om vannjusteringer før jeg satte denne, brukte jeg pH5.2 stabilisator ( til hele 25liter'n, og ikke bare mesken). Skulle antagelig ikke gjort dette. pH5.2 stabilizer inneholder vel fosfater som buffrer pH, men som også aksentuerer bitterheten... Har ikke tappet den over på flasker ennå.
Spørsmålet er som følger: Jeg har ikke gjort noen andre vannjusteringer overhodet. Hvordan vil det være å tilsette litt kalsiumklorid i denne, f.eks. ved omstikking til ny gjærdunk? Akkurat nå står gjærdunken bare å tar opp plass i kjelleren... prøve med CaCl2 / tømme ut?
/Yngve
For en siden gjorde jeg en (lett modifisert; mindre black malt, mer pale crystal og munich dark) utgave av Nøgne Ø Porter (fra bryggselv) som 1ste ølbrygg. Denne ser ut til å bli bra.
Så gjorde jeg en "Aberdeen Brown Ale" etter en oppskrift fra Biermuncher på homebrewtalk... ohaaaa... denne er BITTER. Siden jeg fikk tips om vannjusteringer før jeg satte denne, brukte jeg pH5.2 stabilisator ( til hele 25liter'n, og ikke bare mesken). Skulle antagelig ikke gjort dette. pH5.2 stabilizer inneholder vel fosfater som buffrer pH, men som også aksentuerer bitterheten... Har ikke tappet den over på flasker ennå.
Spørsmålet er som følger: Jeg har ikke gjort noen andre vannjusteringer overhodet. Hvordan vil det være å tilsette litt kalsiumklorid i denne, f.eks. ved omstikking til ny gjærdunk? Akkurat nå står gjærdunken bare å tar opp plass i kjelleren... prøve med CaCl2 / tømme ut?
/Yngve