Var tilfeldigvis innom garasjen tidligere i dag og kjente en liflige humleduft når jeg åpnet døra. Joda, dryppbrettet under tappekranene var breddfullt og det rant en vakker liten bekk med hoppy blonde bortover gulvet. Det var en liten lekkasje mellom ene krana og shanken. Det startet nok i går...
Hvis det har spredt seg til flere flasker vil du fort se det på toppen av flaskene. Muggsoppen er aerob så den har ikke gode levevilkår i en ølflaske.
Flushing med co2 og mottrykksfylling eller karbonering med sukker?
Det er nok litt forskjellige meninger her, men jeg måler kun temperaturen i kjøleskapet der gjæringskaret står og synes det fungerer bra. Før festet jeg sensoren direkte på karet med isolasjon utenpå, noe jeg tror de fleste gjør, og det er også en god løsning.
Har også prøvd termobrønn, men...
Absolutt noe man må tenke på ja. Hvis man vil prøve ut dette må man gå forsiktig fram. 3kW er litt overkill når det gjelder tilleggsvarme, 1kW med regulering ville vært nok og ikke minst tryggere.
Jeg synes du skal gå for det og prøve med varmebelte. Som du sier, ingen har prøvd det, men jeg synes det er en god idé. Mange har en isolasjonsmatte rundt meskekjelen, jeg også, dette blir isolasjon med innebygd varmekabel.
Et lite minus er at en del varme vil gå ut i rommet. Det beste ville...
Det var det jeg tenkte, en skvett meksikansk lager vil forsvinne i 19 liter belgisk saison. Men der tok jeg feil. Det skyldes nok H2S i lageren, men allikevel, jeg hadde ikke trodd det skulle ha så stor effekt.
Det tenker jeg ikke så mye på. Fatene står på 4 grader så jeg forventer ikke noe...
Så du er ikke overrasket over at 1 dl øl setter merkbar smak på 19 liter øl? Det er det dette handler om. Det overrasker meg for jeg har ikke opplevd det før. Den skvetten som er igjen er 0,5% i 99,5% nytt øl.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.