Først fatvask. Så settes Brooklyn lager i jobb med å flytte Star-san fra fat til fat til fat til kanne. Klarer den jobben fint ser det ut for. Har allerede tømt en 19-liter på en liten time. Nå tar den fatt på resten, hvis jeg har koblet riktig. Tror det.
Red. Fungerte fint som snus det.
De e-posten som sendes ut sentralt har ikke nødvendigvis så mye info om lokale konkurranser som er åpen for alle.
Det står info om alle ølfestivaler rundt omkring, men om det samtidig er en konkurranse og hvem som kan delta kunne vært opplyst om i e-posten.
Ja, opplever dette med Bonsakmalt som ofte gir større utbytte enn det som er lagt inn i Brewfather. Dette vil vel også kunne variere fra år til år ut fra vær og andre forhold for dyrking av korn?
Så er det et spørsmål om riktig veiing på bryggebutikken også. Det kan påvirke OG, og dermed også...
Jeg vet at både sakte skylling og innstilt mølle etter ditt utstyr er en stående anbefaling i bryggemiljøet.
Jeg bare sier at det kan gi like godt utbytte å ikke bry seg så mye om dette. Jeg tror ikke jeg ville økt mitt utbytte med en eneste prosent ved å kjøpe meg mølle, justert den perfekt...
Det var selvsagt ikke typen kvern jeg tenkte på, men at min erfaring er at man trygt kan la butikken ta seg av kverning, uten at det går ut over utbyttet. Så har andre en annen erfaring, helt greit det.
Hvis jeg skal trekke fram noe jeg mener er viktig for å få et godt utbytte så er det å røre i mesken underveis. Gjør jeg ikke det blir det dårlig utbytte. En kraftig meskespade, nok vann til å løse opp mesken godt og løfte malten som ligger på bunnen innimellom.
Jeg hadde, som @lowland en...
Vil bare si at egen maltmølle og sakte skylling, som trekkes fram som veldig viktig her ikke er min erfaring.
Brygget i går med butikkvernet malt, skyllingen med 32 liter vann tok kanskje 5 minutter, meskeeffektivitet 90%.
Tydeligvis lystgass ja, ikke så gunstig å bruke det til øl da når de inneholder oksygen.
Men de er jo beregnet til kaffe, er ikke sikkert det har så mye å si der.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.