Jeg bruker mer og mer fat i stedet for flasker og var litt bekymret for hvordan jeg skulle holde ølet kaldt på hytta i sommer. Men hey, fant et billig kjøleskap på finn med god plass til to 19-litere, så nå ser jeg framtiden lyst i møte.
Måtte installere det i vedboden, men det funker, ølet...
Polypropylen tåler ihvertfall 120° så det skal gå greit. Det skal heller ikke frigjøre skadelige stoffer selv om det varmes opp, det er bl.a brukt i engangskopper for varme drikker. Så kjør på.
Jeg har forholdt meg til denne som selveste weiss-bibelen:
https://braumagazin.de/article/brewing-bavarian-weissbier-all-you-ever-wanted-to-know/
Men da er det forskjellig syn på virkningen av gjærmengde.
Nei, selvsagt ikke, banantoget har forlatt stasjonen, men det kan fortsatt bli en god weiss. Det er jo flere kommersielle som har lite banan, hvis jeg ikke tar feil er Weihenstephan en av disse. Men det skulle ikke være noe problem å fikse mer banan ved å ha noe høyere gjæringstemperatur enn jeg...
Ligner på et par andre fyllere som fungerer på samme måte.
https://www.olbrygging.no/boel-technologies/103608/boel-itap-x-mottrykksfyller-med-adapter-for-26mm-flasker-inkludert
https://brewshop.no/produkt/tapping-av-ol/flasking-av-ol/pegas-evolution
Jeg bruker to Pegas og er godt fornøyd med...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.