Spørsmålet er vel først og fremst hva du liker, men med de temperaturene er det litt begrenset med muligheter. Hvis du bruker kjøleskapet går det greit å bruke lagergjær, f. eks. WLP833 eller Saflager W34/70. Hvis du skal bruke alegjær tror jeg det meste vil gi veldig heftig esterpreg ved så høy...
Samme oppskriften med, bare litt mer detaljert:
Volum: 30 liter
OG: 1070
Farge: 51 EBC
BU/GU 0,35
Alkohol 6,9%
6,5 kg münchenermalt
2 kg pilsnermalt
1 kg caramunich
0,3 kg mørk krystallmalt
0,1 kg sjokolademalt
Meskes i 60 - 90 min ved 67 grader
Kokes i 90 min med 50...
Hva med å ta utgangspunkt i en vanlig julebokk og bruke mengder av Safale US-05 e.l. ved litt lav temperatur for å holde estere og annet kos på et minimum?
En mulig oppskrift er:
66% Münchenermalt
20% Pilsnermalt
10 % CaraMunich
3 % Dark Crystal
1% Sjokkolademalt
til OG på ca 1070 og en...
Bokkøl sliter vel litt med rykte som 'gammelmannsøl' og jeg tror ikke det kommer til å snu med det første :(
Hansa Sterkøl og Ringnes Gold er faktisk helt ok lyse bokkøl, om enn på den lette siden...
Jeg støtter kintiis forslag om magnum, men jeg ville ikke brukt noe aromahumle.
Spalt skal visstnok være selve humlen til kölsch, men siden ølet ikke skal ha noen nevneverdig humlearoma bør det meste av kontinentaleuropeiske humler være helt fint.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.