Ifølge Bill Pierce er ikke alle uønskede aroma vekke etter primærgjæring:
"Removed from the primary yeast sediment and allowed to chill and age, the beer should clear and sulfury and other various extraneous aromas and flavors dissipate until it achieves that clean character for which lagers are...
Leser på forumet og i diverse oppskrifter og registrerer at der er vidt forskjellige praksiser på gjæring og lagring av pilsner/lager.
Her er et forslag til måte å gjøre det på, som jeg gjerne vil ha innspill på:
Primærgjæring: 7-13 grader i 2 uker. Lav temperatur sørger for at man unngår...
Hei. Noen her som har erfaring med eikechips i corneliusfat? Tenkte legge eikechips i en humlepose av bommul, og legge posen i et fult fat. Ønsker å ta ut eikechipsposen etter et par uker, men lurer på om den fortsatt vil flyte på toppen da?
har ikke egen erfaring med potet, men har lest om to forskjellige måter å spalte stivelsen i poteten til gjærbart sukker. den ene metoden er å fryse ned potetene. Den andre metoden er å koke poteten til en masse og så tilsette malt til massen slik at enzymene i malten spalter stivelsen til...
Har ofte lurt på om det har betydning å ta med seg trub over til gæring.. Min egen erfaring er at det har minimal påvirkning på sluttresultat. Men så brygger jeg sjelden samme øl flere ganger..
Her er en som har forsøkt å teste hvordan trub i gjæringsdunken påvirker sluttresultatet på en litt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.