Det gikk heldigvis greit med maskinen. Jeg løftet ut maltrøret ganske kjapt etter det falt ned, og ser nå at det er håp for at dette brygget kanskje kan reddes også. Det set ikke ut til at det er kommet særlig med malt ut av maltrøret. Vørteren varmes derfor nå til kok.
Det hørtes hakket værre...
Det skulle bli oatmeal stout, men når maltrøret datt ned i maskinen igjen etter en stuck sparge med litt for ivrig røring ble det søl og brannskade i stedet.
Da forsøker jeg lagring, selv om jeg kjenner godt til samme testproblem Siktet meg inn på 5 - 5,5%, så den ble i sterkeste laget for min del også.
Jeg har flyteball, så teorien om at gjær i slangen kan ha påvirket den første smaksprøven kan godt stemme
Hei,
Jeg har et problem jeg ikke har vært borti tidligere, som jeg lurer på om noen av dere har vært borti før/kan komme med innspill til.
Jeg brygga nylig en cream ale med følgende grist:
3,3kg pilsner
540g flaket mais
360g flaket ris
200g syremalt
Med vannjustering skulle pH være på 5.3...
Den foreløpige planen er å brygge det følgende:
1664 klone
Gose
Cream Ale
American Amber Ale
Utenom dette regner jeg med det blir en del pils og pale ale, og en og annen stout og schwartzbier. Har også lyst å prøve meg på å brygge Grodziskie.
Takk for linker til info fra Weyermann. Sjekket nå Vikings sider, og beskrivelsen der skiller seg fra beskrivelsen fra den lokale bryggebutikken. De har også en egen oppskrift for Grodziskie hvor det benyttes 100% røykt hvetemalt. Kommer derfor til å prøve Vikings versjon i oppskriften. Så får...
Jeg vurderer å brygge en piwo grodziskie, er det noen her som har erfaring med å brygge dette?
Jeg fant oppskriften under på nett fra noen som virket å ha lagt ned et betydelig arbeid i å finne ut av historien og oppskriften til grodziskie. Lokalt har jeg ikke tilgang til Weyermann oak-smoked...
Har en festbier stående til gjæring hvor jeg har brukt Fermolager W. Benyttet de følgende meskestegene:
53c i 15min
62c i 40min
68c i 50min
60min kok. Humlet på 60min og 10min, tilsatte gjærnæring og whirflock. OG kom på 1.053.
Brukte 3 pakker Fermolager W på 22L vørter.
Gjærinskarret stod...
Jeg har ikke erfaring med bruk av frossen mango så det vet jeg ikke, men skulle du ønske å benytte juice var anbefalingen jeg fant for dette ca. 1DL per L vørter.
Jeg leste at andre bryggere hadde eksperimentert med no sparge, og at flere mente det ga tilsvarende resultater smaks- og effektivitetsmessig som skylling. Selve skyllingen har for min del brukt å ta ganske lang tid, og krevd at jeg kontinuerlig holdt grei temperatur på skyllevannet og helte...
Det stemmer, det er den juicen du linker til. Fungerte kjempebra.
Total mengde skyllevann var 17L, men jeg foretrekker å kun skylle med et par liter vann for så å tilsette det resterende rett i vørteren før koking. Er vel nært en no sparge, men det har fungert bra for meg så langt. Samtidig...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.