Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

Jeg bruker 2 rør og lager en starter på 200-300 ml. Kunne sikkert bare brukt 1 rør, men jeg fryser normalt 10-15 rør om gangen så jeg har nok å ta av.Når stareteren er ferdig lar jeg den bunnfelle, tømmer så av mye av den brukte vørteren. Deretter bruker jeg bunnfallet i en 3,5 liter starter for ale. For lager, deler jeg bunnfallet på 2 5 liter kolber hver med 3,5 liter starter.
 
Man får jo slike labrør ekstremt billig fra aliexpress? Samt gratis frakt også hvis man skal bestille over en viss sum. Har litt lyst til å forsøke meg på frysing av gjær selv for å ha gjær i kjøleskapet fungerer ikke for meg. Lager for lite øl og ender bare opp med å stresse over at jeg snart må refreshe gjæren før den dør. Fungerer fint hvis man har planlagt to tette brygg med samme gjær da, men sjeldent jeg gjør det.
 
Prøvde kinarør fra RS, utfordringer med at lokkene ikke holder tett. Vil helst ikke mate gjæren med isopropanol.
 
Rør med wlp029 til bunnfelling i et par dager, så tømmes vørter og erstattes med glycerolblanding. Lot meyeren stå i kjøleskap noen dager før det ble helt av slik at volum av gjær og vørter var 50/50. Ristet dette i blanding igjen før overføring til røra med sprøyte. Wlp029 var enklere å jobbe med enn wlp002. Lager et isopropanolbad jeg fryser de ned i for å fryse saktere.

Wlp029 gjær skal tines ved neste kølschbrygg for å teste. Om dette viser seg å fungere er det en postnordfri og enkel måte å skaffe seg gjær på.
IMG_4616.jpeg
 
Tilbake
Topp