Nylig innhold av bigkokk

  1. B

    Carbonering eplecider

    Ja, da er det merkelig du får så mye skum ved 8 grader.. Eller sa du at du har dette på 20C? Prøv å senk det til 8 da :DDD 2 meter 3mm ID skal være flott, t.o.m. høyere CO2 volumer i væsken. (Hvis jeg lager fruktige øl og/eller med høy CO2-innhold har jeg slike finjusteringer på perlickkranene...
  2. B

    Carbonering eplecider

    ja, det er smått utrolig hvor mye vakuum påvirker trykkforskjeller. 1 bar er ikke mye trykk tenker vi, men å trekke ett lokk av noe med fullstendig vakuum inni er ganske så radelig. Ja, har sett på forumet masse gode lengder/diameter som virker. Jeg brukte en god stund 6mm? og måtte ha sinnsyke...
  3. B

    Carbonering eplecider

    Gassutvekslingen vil være hyperbolisk med trykkforskjellen. Det kan gjerne ta en måned for alt jeg vet angående tilnærmet likevekt, men det er bare å prøve og se. Min erfaring tilsier at ved 5-8C vil man ikke merke noe nevneverdig forskjell på karboniseringen etter 4 dager i ro. Men at man da...
  4. B

    Carbonering eplecider

    Hei. Nei, du kan gjerne karbonere på 20C også men da må du se på tabeller hvor mye du må ha på. Jeg anbefaler absolutt å senke det ned til 8C da hvis du kan og deretter fylle. Gjerne ha gassflasken også avkjølt. Dette er kun for effektivitet og sikkerhet men 20C går også. I og med volumet...
  5. B

    Usmaker når fat flyttes - hvordan unngå?

    Heisann. Sødme vil gjerne være grunnet for lite utgjæring, og hvis ditt første brygg var lucky jack, så brukte du nok safale S-05 (evt. 04); begge gjæres ut forholdsvis fort og især 05 gir en nokså 'crisp' smak. Når du har laget pilsner e.l. har du kanskje brukt en annen type hjær og/eller...
  6. B

    Åpne bryggerifat?

    Er jo gammelt men for å kutte tappen av må man jo få stigerøret opp, som går fint, må bare rutle litt. Men jeg lurer på om noen vet _hvorfor_ vi gjør dette, ikke hvordan (har nettopp gjort det på 5 fat). Men er ikken den sikringstappen kanskje et ekstra sikkertsmoment i tilfelle...
  7. B

    Solgt/Kjøpt Fat g-kobling 20/30l

    Hei er jo lenge siden, har 2-3 20l g-koblingsfat men må sendes da. Opp til deg. Jeg har modifisert dem , klar til bruk, men jeg lurer jo på hvorfor vi gjør dette? Går vel fint an å gjenbruke dem med sikringstappen forsatt på... Jeg ville antatt den der der for en grunn da.
  8. B

    Kjøling av vørter.

    Hvis man bruker 40l til å kjøle 40l si, så er dette langt fra noe sløs. Å ja, ser senere du sa ca 2:1. Jeg må jo absolutt måle engang men det er jo klart enorm forskjell på å ha vørteren i bevegelse mot kjølespiralen og ikke da. Kan lett tenke meg minst 2x vannforbruk mer men kan jo mæle litt...
  9. B

    Grusomme bilder !!!

    Har selv mistet resterende gass på siste to sodatreamflaskene som hadde holdt til 2-3 fat mer grunnet lekkasje. Jeg kjøpte selv feil klemringer? For store eller for små, så hadde ikke det da på gassslangen mot gasskoblingen som du. Når jeg tar på og av koblingen av og til så vridde flaska seg og...
  10. B

    Kjøling av vørter.

    Ja, men langt fra alt som er skrevet på internett betyr at det stemmer, bare så det er sagt. Og igjen, tror jeg grunnet utiliseringen så ser man forskjeller på kanskje 5 IBU. dvs. når man legger i humler på slutten vil disse gjerne gi ca. 2-3 IBU.. med 20minutt over 70C som du sier ekstra for...
  11. B

    Kjøling av vørter.

    Det er ingenting å perfeksjonere med "naturlig" avkjølning, det er ikke en metode. Nå må jeg innrømme jeg har ingen interesse i tyske øl og dermed har heller aldri brygget en. Engelske som ipa derimot har jeg brygget mange ganger. Igjen, så kan jeg ikke si at jeg merker stor forskjell i bitring...
  12. B

    Kjøling av vørter.

    hvis du mener no chill , altså naturlig avkjølelse så er det tusenvis av år gammelt og jeg har gjort det siden 90-tallet for de fleste av mine brygg, ingen "oppfinnelse", hverken av australere eller andre. At kjølespiraler fremstår som ekstrem vannsløsende er heller ikke overraskende for...
  13. B

    Kjøling av vørter.

    Her i Norge og isært på denne tiden av året går det helt greit. I et varmt land, absolutt ikke. Av ca. 50 brygg av mine 75 totalt vil jeg tro, har jeg avkjølt naturlig. Bør likevel beregnes til maks 8 timer. Hjelper å ha lokket av de første 20 minuttene. Helst ikke mer enn 40l. @Finn Berger ...
  14. B

    Sink

    Ja, Ja, det er jo fint forresten med slike ting, en del mer interessant da. :) Nå mangler noen grenseverdier i tabell 5, men hvis vi ignorer dem da, samt lukt og smak var det, da ser jeg at i 9 av 16 stoffer ble aldri grenseverdien overskredet, men i 7 av 16 ble det det da, 40+%, er jo litt...
  15. B

    Sink

    Det er synd vi ikke har sekundære tall som er mer praktisk ikke ved kilden til vannet men sammendragsnummer over flere endepunkter siden under transport, i hus, rør, og diverse vil gi en en annen reell profil fremfor then nominelle som kilden har. Men er jo greit å ha som en base da. Jeg mente...
Tilbake
Topp