Hva var det du sa i går igjen? Å jo, da lærte jeg noe nytt i dag ogsåDet finnes fat som har fordypningen på siden. Da er ikke stigerøret bøyd like mye. Stigerøret skal der fatet er dypest.
Takk! Dette hadde jeg ikke tenkt over.Absolutt, det er en fordypning i midten av fatene. Det er med hensyn til bunnfall. Gjær, og andre ting som bunnfeller skal legge seg på sidene. Da vil, teoretisk, ikke det som legger seg på sidene bli dratt med. Den fordypningen rommer knappe 30ml og er lett å tømme ut. Jeg har en halvliterflaske rett med fatskapet.
Er det lenge siden jeg har tappet fra et fat, så går den første dl i flaska før jeg fyller glasset. Stigerøret for øl ut bør og skal plasseres ca sånn her.
Vis vedlegget 61138
Hvorfor skriver du "Nici" på slutten av innleggene
Hvilken betydning har det?
Her er mine "øltermoser". To stk 1,5 l plastflasker med liggeunderlag som er limt sammen med RubberFix eller sydd sammen med hyssing. Bruker de også til å karbonere i. Løsner på korken og klemmer ut lufta før jeg skrur den på igjen og fyller CO2.Hvis ikke du skal ha så mye øl med deg, kunne du anskaffet en "øl-termos" eller to. Søk på growler.
Jeg har puttet i en slange på piknik-krantuten slik at jeg tapper ned i bunnen på growleren. Da holder ølet karboneringen forbausende godt.