Gammel tråd, men prøver likevel. Alle mine juleøl har hittil vært «britiske». Kunne vært gøy å prøvd noe annet, f.eks. belgisk? Nøgne Ø har en God Jul Christmas Ale. St Halvards Reservejul er også en strong belgisk. Noen med erfaring fra disse eller andre. Må selvfølgelig passe til julematen.
Etter at BryggSelv gikk over ende har jeg fått problemer med effektiviteten på malt fra min nærmeste leverandør. Er BIAB brygging helt ute? Har undersøkt med to leverandører, og de er ikke særlig velvillig til å justere kverningsgraden. Har alltid hatt 75 % effektivitet, men ligger nå langt...
Jeg har tenkt å brygge denne etter orginaloppskriften. IBU er oppgitt til 30, men er det Tinseth eller Rager skalaen som er brukt? Blir ganske stor forskjell.
Jeg har en saison gående nå med denne gjæren. Har nå stått 15 dager og ennå noe klekking i gjærlåsen. SG på 1.002. Bør/kan den flaskes eller bør man vente noen dager?
Et pr siden aktivitet på denne tråden, men prøver likevel: Noen som har prøvd 7Fjell Gamlehaugen som juleøl? Har brygget deres 7Sorter 3 ganger tidligere med godt resultat, men det var det med å prøve noe nytt da? Jeg ser at de bruker Wyeast1728, hvilke andre alternative gjær kan/bør brukes...
Har akkurat tappet opp en Saisonbatch på flasker. Første gang jeg bruker Farmhouse. Gjæret konstant på 25 grader. OG på 1.059, FG på 1.006. Skulle gi en utgjæringsgrad på tett oppunder 90 %.
Både smak og aroma er i mitt hodet spot on på en saison. Tegner bra, spent på fortsettelsen med...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.