Nylig innhold av BorgeR

  1. B

    Karbonering av surøl

    Hei, Jeg har brygget surøl. Har stått 3 måneder på gjæringsbøtta, og nå tenker jeg å tappe det snart. I den forbindelse lurer jeg på hvordan man får karbonert det. Kan man tilsette litt gjær bare for karboneringen? Hvilken gjær kan man bruke da, og påvirker det smaken? Høres ut som en oppskrift...
  2. B

    Tips til brygging av surøl

    Hei, I går satte jeg i gang mitt første surøl. Jeg vet ikke så mye om surølbrygging og har ikke så store forhåpninger om at det blir suksess, men det er morro å eksperimentere likevel! Håpet er at bærene skal sette igang en gjæringsprosess selv. Min fremgangsmåte var som følger: Jeg laget en...
  3. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Kjente ingen spritsmak. Jeg hadde også ventet meg det. Kan være at den ligger der, men blir overdøvet av den kraftige humlesmaken. Sent fra min D5503 via Tapatalk
  4. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Vel, først og fremst ble det mye humlebitterhet. Beregnet bitterhet etter bu:gu forhold. Husker ikke hvilket forhold og har ikke oppskriften for hånden. Den var nok basert på at det skulle bli igjen litt mer sukker.. Jeg mistenker også at man bør legge seg litt lavere når man har så høy OG...
  5. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Ganske sikker. Tok en liten smaksprøve først, så jeg kan ha blitt mindre pålitelig av den.. Sent fra min D5503 via Tapatalk
  6. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Opdatering: Da har vi endelig fått tappet brygget. Det ble tilsatt vanlig starter med 099, som anbefalt overnfor, rundt den 12 mai. Utrolig nok har øllet siden den tid gått ned til FG på 1.014 (!) etter 5 uker. Blir nok ikke så godt (med over 20% abv og fg på 1.014), men et morro eksperiment...
  7. B

    Helling av vørter over gammel gjærkake

    Da gjør jeg det. Helt enig. Dette blir et brygg hvor maltsødme og gjærprofil blir viktige. Sent fra min D5503 via Tapatalk
  8. B

    Helling av vørter over gammel gjærkake

    Takk for tilbakemelding. Da er det vel bare å grave ut en del av gjærkaka, slik at ønsket mengde ligger igjen? Jeg er litt usikker på hva jeg skal sette på gjærkonsentrasjon og non-yeast percentage, men da går jeg ut ifra ca 3 dl. Det er vel bedre med overpitching enn underpitching vil jeg tro
  9. B

    Helling av vørter over gammel gjærkake

    Hei, Jeg driver og brygger en engesk brown-ale med OG på ca 1.060. Den er gjæret med WLP013 London ale yeast. og det er tilsatt ca 50g humle på en 25-liters batch uten meskepose. Det er ingen tørrhumle, så det aller meste av humle ble nok liggende igjen i kjelen. Nå skal jeg snart til å...
  10. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Da hadde jeg vanlig starter-vørter på 40. Påenget nå er jo at jeg skal pitche starteren i vørter som allerede har ABV på ca 10%. Mener du da at jeg skal lage starter på vanlig vis, for så å mate den opp ved å gradvis tilsette sukker?
  11. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Får ikke gjæren sjokk da når jeg heller den i "vørter" med 10% alkohol?
  12. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Jeg har bestemt meg for å tilsette gjær. Tenker jeg går for 099 hvis de har på den lokale bryggebutikken. Hvis de ikke har, har det kommet inn forslag om US-05 og Belle saison. Jeg er imidlertid bekymret for at disse ikke tåler 15% ABV. Jeg tror det er lurt å lage en starter med alkohol...
  13. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    Hvis vi får i gang gjæringen igjen, så er det bare å vente å se hvor vi havner. Får håpe FG havner på litt over 30 da :)
  14. B

    WLP099-Super high gravity ale stoppet på 1.060.

    VI har ingenting imot litt eksperimentering. Hele brygget er jo forsåvidt et eksperimet, men tåler Belle saison så mye alkohol? Jeg regner med at det finnes et eller annet stoff med enzymer man får kjøpt for brygging?
Tilbake
Topp