Mener å ha hørt at konsentratet fra Weyermann er på 20% og at det da skulle det holde med ca 1-1,5dl på 25 liter batch.
Hvis man lager dette selv med en styrke på 2% så må man bruke 10 ganger så mye sauergut, altså 1-1,5 liter pr 25L batch
Opplever stadig vekk at oppskriftene jeg finner i Brewfather inneholder 2-3 forskjellige bitterhumler I 60min tilsetningen.
Er det noen som har erfart at dette gir et annet resultat enn om man holder seg til en dedikert bitterhumle.
Jeg var helt sikker på at det man tilsatte på 60 min kok ikke...
Nei, denne ble mislykket hos meg iallfall.
Fulgte oppskriften, og endte opp med et surt eple-øl... Milevis unna orginalen, som er helt nydelig!!!
Skulle nok ha kokt i 90min, som jeg gjør til vanlig med pils-malt.
Ved neste forsøk tror jeg at jeg tilsetter bitterhumle av eget ønske til oppnådd...
Hvordan ble denne i smak. Og hvor mye brukte du i mesk og "tørrhumlinga" Røstet du flakene før "tørrhumling"?
Har planer om en kokos stout snart, men er veldig i tvil om hvilke mengder som skal brukes.
Jeg for min del, brukte så godt som bare CaCl2 i den ene, som er en svart ipa.. (Ville fremheve maltpreget)
I den andre var det standart IPA justering iht Gahrs tabell..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er 2 IPA'er som skal ha va 70 IBU... Ser nå at begge inneholder magnum i bitter-tilsettingen. Lenge siden jeg har brukt magnum.. Kan det være den som gir mye tanniner? Eller, jeg vet jo ikke om det er tannin det er snakk om. Kjente bare samme, tørre te-pose type, bitterhet i begge ølene. Det...
Joda, vannet var justert til ph 5,1- 5,2. Det er bare IPAer det er snakk om, så innholdet er jo egentlig bare basemalt, med unntak av en liten dose cara.. Ph virket stabil under hele meskeprosessen.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Er det noen som vet om det blir trukket ut mer tanniner av dårlig knust korn, enn av korn som er knust som det skal?
Brygget 4 batcher på rappen i begynnelsen av november, og stusset litt over at jeg fikk dårligere og dårligere utbytte. Fant ut etter batch nummer 4 at rulla på mølla mi hadde...
Har opplevd noe lignende smak enkelte ganger, når jeg ikke har demontert ventilene og rengjort disse for seg selv... Vet ikke om det er dette som er skyld i smaken, men det virker påfallende..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kan vel ikke garantere for det, men det er vel så nøyaktig som man trenger å få det, uten å sende det inn til labratorie-testing...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bruker en vanlig öchslevekt og måler ved 20 grader C. Ser ikke helt for meg hva jeg kan gjøre galt der. Hvis den inne er gått i stykker for meg på et mystisk vis... Den viser jo 1.000 i rent 20 graders vann...
Brygger bare IPA for tiden, og oppskriftene inneholder jo over 90% pale malt. Mesker...
Har etter oppgradering av bryggeriet mitt slitt med at hver eneste batch gjærer helt ut i 1,000 på skalaen.
Før brygget jeg på en BB30. Har tatt steget opp til HERMS, men sliter som sagt med for god utgjæring, til tross for at jeg selv mener at jeg skal ha bedre temperaturkontroll nå.
Har...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.