Hei på dere
Håper dere har det bra!
Jeg har regnet ut en alkoholprosent ut i fra start og slutt-Oechsle med en app som heter FermCalk. Denne gir meg flere forskjellige verdier for samme input. Hvilken av disse blir den som blir lik den angivelse en finner på øl i butikken?
(-og hva gjelder for vin?)
Fikk faktisk fatt i en brukt Lindr i dag. Den er tung.... Høres ut som det er en kompressor i den som du sier.
Jeg prøver også å få laget noen aluminiumsstykker med krumning passende til en kegmenter, og/eller Corneliusfat. Peltierelementer og pc vifte har jeg i planene..
Er det noen som har prøvd seg på å lage en serveringskjøler med Peltierelementer? Har lurt litt på å bygge meg noe.
Er det noen som har sett hva som er inni en Lindr - kjøler?
Venter i spenning
Takk for deres tilbakemeldinger. Når FG ikke synker lenger og det ikke bygger seg opp nytt trykk, er det vel ferdiggjæret...? (+48-72t)
Så sette kalt med CO2 flaske og trykksette etter tabell.
Så på flasker.
Litt usikker på om jeg skrev litt misvisende. Ølet står nå og gjærer i kegmenteren. Gravity har gått fra 1.060 til 1.045 idag (iSpindle). Målte start OG også med hydrometer. Sammenfallende verdier. 20grader i fatet, ca 0,2 bar.
Nå trodde jeg dette skulle gjære til 1.014 (i følge oppskrift) ...
I følge oppskriften skal en ha FG på 1.014.. Har det noe med flaskekarboneringen å gjøre? (er en del av oppskriften) Jeg skal I stedet karbonere i kegmenteren med CO2-flaske - 20 i stedet for på flaske
Jepp. Den står nå med et varmebånd rundt seg innstilt på 20 grader.
Det skal vel ikke inn noe gjærstopp eller sånt ved 1.014 som man gjør med vin, så da det er kulda som skal stoppe gjæringen, har jeg forstått...
Da prøver jeg å samle det beste fra alle svarene her. Takk til alle sammen. Ølet er nå i Kegmenteren nesten uten trykk. Det suser i ventilen, altså gjæringen har begynt. Tenker jeg flytter dunken i den kjølige boden min, skrur igjen og setter på CO2 når jeg nærmer meg ca 20 Oe.
Det er mye...
Takk for alle gode tilbakemeldinger! Tenker mye er avhengig av det utstyret jeg har. For min del tenkte jeg først å gjære i en kegmenter. Men den har feks ikke mulighet til å dumpe gjær. Jeg har derimot store plastbøtter jeg har brukt til vin. Kanskje gjære i disse, stikke om til kegmenter og...
Jepp. Det var det jeg tenkte å prøve på siden jeg ble fristet på Black Week til å kjøpe en kegmenter med trykksett. Å prøve å få den produserte CO2 til å bli i tanken i stedet for å bare slippe den ut hørtes spennende ut.
Men jeg skjønner at jeg må henge på en flaske uansett, og at det bør skje...
Takk for svar. Jeg har ikke noe kjøleskap, men en kjeller som holder ca 12 grader. Tror derfor at trykket må høyere. I følge tabellen. Det med ester i starten er jeg også usikker på. Noen steder står det at det er ønsket for å skape en fruktsmak, andre steder står det som uønsket
Hei igjen
Stemmer det at det er uheldig for smaken at en gjærer med høyt trykk i starten av gjæringsprosessen? Har lest et sted at smakstoffer er utviklet etter 72t. Betyr det I så fall at en etter tre døgn kan kjøre opp trykket til feks 1,9bar ved 20 grader? Eller er det noe annet jeg må ta...
Takk! Så det blir samme tankegang som å lage cider... Så hvis det pga gjæret skal gjæres ved 20grader, kan en etter at det er ferdig gjæret sette det hele kaldere og følge tabellen. Litt vil det vel hjelpe, ser jeg
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.