Nylig innhold av cjohansen

  1. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Den jobber raskt og flokkulerer hardt. Jeg vet ikke hvilken gravity du starter på, men jeg tipper ølet er ferdig utgjæret på en uke. Akkurat når den er helt ferdig "rydda" vet jeg ikke. Jeg pleier å la ting stå i to uker uansett, det er i hvert fall nok. Mulig du kan slippe unna raskere, men det...
  2. cjohansen

    Høy Ph-verdi = besk øl?

    Du kan også prøve et brygg med et annet vann for å sammenligne. Biltema har helt mineralfritt vann feks: https://www.biltema.no/bil---mc/bilbatterier/batteritilbehor/demineralisert-vann-10-liter-2000053840
  3. cjohansen

    Høy Ph-verdi = besk øl?

    Et tips kan være å få ølet vurdert av en med litt erfaring. De vil sikkert kunne beskrive problemet bedre, og foreslå tiltak. Meld deg inn i Norbrygg, så er det gratis å få ølet vurdert av en øldommer :)
  4. cjohansen

    RAPT Laser Level Sensor

    Hvis du vet hva et tomt fat veier kan én vekt betjene uendelig mange fat, mens du trenger én RAPT sensor til hvert fat.
  5. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Clas Ohlson har innbytte av Wassermaxx: https://www.clasohlson.com/no/Kullsyrepatron-pafylling---innbytte-Wassermaxx,-60-liter/p/44-4443 men jeg kan ikke se at de selger meg en jeg kan bytte inn... De har også sodastream quick connect. Er det noe annet enn vanlig sodastream flaske? Andre...
  6. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Aha, så jeg kan splitte etter regulatoren? Jeg trodde jeg måtte ha flere av dem.
  7. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Denne? https://www.homebrew.no/kegland/102909/kegland-mini-360-core-actuator-regulator-inline-regulator-med-manometer Såvidt jeg skjønner kan den kobles rett på en sodastream-flaske? Kan Sodastream-flaska da bare henge rett på fatet? Dersom ølet i fatet er ferdig karbonert (enten naturlig...
  8. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvor ofte bytter dere disse flaskene? 40/50/70 kroner er jo ikke akkurat svimlende summer :)
  9. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg fant denne, som var omtrent det jeg så etter: https://brewshop.no/blogs/rad-og-tips-om-olbrygging/hvordan-karbonere-ol-pa-fat
  10. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg forventet ikke å få svar på alt dette her i tråden altså :) Ville bare tegne et bilde av informasjonen jeg søker i denne guiden jeg håpet eksisterte. Takk for generøst tilbud, mulig jeg tar kontakt :)
  11. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Et tu, Brute? :D Ja, da sees vi garantert! Det høres veldig nyttig ut.
  12. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg vurderer å prøve meg på fat. Har forumet en "Kom igang med fat for dummys"? Jeg har ikke funnet noen. Hvis ikke - er det noen som har noen forslag til gode guider? Jeg lurer på så mangt, og kan så veldig veldig lite. Mye av det jeg leser tar for gitt mange ting jeg ikke forstår. Noen ting...
  13. cjohansen

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Helt rått å få til noe sånt hjemme. Det er uhyre sjelden at jeg opplever at surøl laget utenfor Belgia (av kommersielle bryggerier) er i nærheten av ekte vare. Denne var helt på høyden med det flotteste Belgia har å by på. En aldri så liten bragd.
  14. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Veldig interessante greier! "All the math I've done says that CO2 blanketing CAN'T work". Aiai. Interessant poeng med at selv om du purger en tank ved å fylle den med Star san for så å dytte det ut med CO2 så har du fortsatt oksygen i tanken fra vannet. Det skakke værra lett! Skulle ønske han...
  15. cjohansen

    Hva fikk du i posten i dag?

    Neida, det blir sånn nå: Vente til det har gått to uker og flaske i vei. Jeg tar ikke sjansen på noe annet. Bakgrunnen her er at jeg syns gjæringa av denne har vært litt tverr. Stormgjæringa ga seg nokså tidlig, og da var det langt igjen til FG. Jeg har brukt Verdant to ganger nå, og opplever...
Tilbake
Topp