Nylig innhold av cjohansen

  1. cjohansen

    Bryggertabber

    Finnes det pålitelig sanntidsmåling av SG? Jeg har alltid hatt lyst på en graf over gjæringsforløpet.
  2. cjohansen

    Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

    Veldig interessant kveld! Morsomme smaksopplevelser og veldig hyggelig selskap :)
  3. cjohansen

    Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

    Det ble ikke tatt bilde, men jeg vil ha det protokollført at vi faktisk ble tre! :D
  4. cjohansen

    Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

    Jeg kommer innom på veien dersom jeg slipper fra jobb ganske snart :) Oppdatering følger
  5. cjohansen

    Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

    Hvis jeg skulle finne på å ta med noe, hvor mange er vi? Altså, hvor mye må jeg ha med for at alle kan lete etter feilene mine? :D
  6. cjohansen

    For lav OG

    Kjøp deg et refraktometer så kan du ta raske målinger underveis med noen dråper. Jeg måler alltid etter ca 5min kok, og da har jeg nok informasjon til å vite hvordan jeg treffer målet. Jeg vet av erfaring at kjelen min damper av 4L per time. Så om jeg ser 1.040 på 30L ved kokestart så vet jeg...
  7. cjohansen

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Ja, har ikke noe imot TF. Men akkurat TF sin Amber er visstnok ganske annerledes enn tilsvarende malt fra Crisp og Simpsons. Ikke nødvendigvis dårligere, men om jeg forsto Finn riktig så var de så forskjellige at de ikke egentlig kan behandles som samme malt. Simpsons og Crisp sine er nokså like...
  8. cjohansen

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Ja, bestilte akkurat EKG selv. Den må stå litt før den sitter, men det blir veldig godt. Litt overrasket over at oppskriften er spesifikk på TF Amber, som jeg vet @Finn Berger har krangla litt med. Vel, overrasket og overrasket, det er i tråd med alle eldre Kinn-oppskrifter, men jeg kunne ikke...
  9. cjohansen

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Visste at jeg har lest oppskriften på Gamleguten her på forumet tidligere, og nå fant jeg den igjen: https://forum.norbrygg.no/threads/kommersielle-oppskrifter-fra-bryggeriene.21940/page-20#post-326829
  10. cjohansen

    Old Ale, øl for vinteren 2024/25

    Jeg har brukt 10% crisp amber sammen med 10% crystal 75L og mener jeg endte opp med noe jeg ikke klarte å skille fra Gamleguten, som riktignok ikke er helt lik 1845 - men likefullt en suksess i min bok. Men det ble aldri verifisert av noen med skarp gane. Jeg får brygge en og få den vurdert.
  11. cjohansen

    Old Ale, øl for vinteren 2024/25

    Syns du? Old ale er en av de stilene jeg syns har vært lettest å treffe på. Hiv oppi nok amber malt og gi det litt tid til modning så sitter det :D Kanskje jeg har vært for ukritisk? Jeg har planer om å brygge det snart igjen.
  12. cjohansen

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Nå rykker det i FOMO-en min her, skulle gjerne vært med! Hva er frekvensen på disse seansene?
  13. cjohansen

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Ser trivelig ut! Jeg hadde dessverre en annen avtale :(
  14. cjohansen

    Hva fikk du i posten i dag?

    2kg Dingemans Aromatic Malt, rådyrt importert fra England. Dessverre får jeg ikke tid til å brygge med det før neste uke engang. Da blir det en langreist belgisk blonde.
  15. cjohansen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Du får det sikkert til, men væsken utvider seg på høyere temperatur, så det kommer til å bli breddfullt :D
Tilbake
Topp