Nylig innhold av cjohansen

  1. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Med mindre jeg misforsto, så skrev @Finn Berger akkurat i tråden om øl som ikke passer til flasking at det ikke var så lurt. Kanskje jeg skal få en AI til å forklare at det er uproblematisk og poste det som motbevis :D
  2. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Jeg innser at jeg glatta over noen detaljer i prosessen min som løftes frem som problematiske her... Ikke bare fyller jeg ikke flaskene helt opp, men jeg korker dem heller ikke før helt til slutt. Altså: jeg legger korken løst på, og batch-korkemaskiner dem når alle er fylt. Det positive er at...
  3. cjohansen

    Øl som ikke egner seg til karbonering med sukker på flaske?

    Jeg må bare si meg hjertens enig i kontinuerlig rens av flasker. Det har jeg så og si alltid praktisert, livet er for kort til å la skitne flasker stå til møkka stivner og så vaske hundre flasker på én dag - når man slipper unna med litt ivrig skylling én og én flaske etter bruk. Men jeg...
  4. cjohansen

    Øl som ikke egner seg til karbonering med sukker på flaske?

    Jøss, do tell. Hvordan gjør du sanitisering og oppbevaring osv?
  5. cjohansen

    Øl som ikke egner seg til karbonering med sukker på flaske?

    Jeg har gjort teskje og trakt med sukker og anbefaler det ikke. Sukkeret fester seg i de våte flaskene (jeg antar at du starsan-er dem først). Stor sprøyte med sukkerlake er helt prima.
  6. cjohansen

    Om øl i mediene

    Ja, dette har jeg jo en gang lært av Stan Hieronymus :) Bryggekunnskapen er lett nedstøvet her.
  7. cjohansen

    Om øl i mediene

    Hvordan trippelgjærer man øl?
  8. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Wow! Jeg er fullt overbevist! Sitter nå og sørger over alle flaskene jeg fylte forrige helg...
  9. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Det er meget mulig jeg bekymrer meg unødvendig mye for noe som ikke egentlig er et stort problem. Men jeg tror "smaken av oksidering" er litt av et villspor. Oksidering skjer gradvis, og til slutt får man den klassiske beskrivelsen: våt papp osv. Men veien dit starter med lite smak, mangel på...
  10. cjohansen

    Øl som ikke egner seg til karbonering med sukker på flaske?

    Det var akkurat de siste restene av en bitter som gikk i vasken her i helga. Den var ikke vond, men etter 2 år var den langt forbi sitt beste og var flat og uinteressant på en sånn oksidert måte. Nå skal det sies at jeg ikke forventer å kunne oppbevare bitter i 2 år, men den ble stående i 2 år...
  11. cjohansen

    Har AI noen plass på forumet?

    Personlig kikker jeg innom et forum som dette for å høre andres erfaringer og tips, råd og meninger om ting de har erfaring med. Det er en sosial og trivelig form for utveksling av informasjon og erfaring. Hvis folk begynner å paste inn innhold fra ChatGPT i stedet for å skrive egne innlegg...
  12. cjohansen

    Vestkyst med endra humleskjema?

    Vestkyst er neste på lista og jeg var på leting etter anbefalt tørrgjær for den. Leser med glede at @Finn Berger her har gått for verdant, som var den kandidaten jeg hadde resonnert meg frem til. Jeg antar at det er snakk om Lallemand sin? Men nå er jeg nysgjerrig: Hvordan ble dette...
  13. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Interessant @Finn Berger. Hvor kommer CO2 fra i utgangspunktet? Gjør du dette fordi du foretrekker det over å tilsette karboneringssukker i hver enkelt flaske, eller er det andre fordeler?
  14. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Gjerne! :) Det er heldigvis lenge siden jeg sist hadde en infeksjon. På den tida pusla jeg også med surøl, brett osv, så har antageligvis ikke vært ryddig nok med å skille disse. Jeg brygga også ganske mye, mange små batcher, og det kan nok ha blitt en del kvantitet over kvalitet og slurv av...
  15. cjohansen

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Jeg har også to, så det er godt mulig dette er tilfelle hos meg også.
Tilbake
Topp