Med mindre jeg misforsto, så skrev @Finn Berger akkurat i tråden om øl som ikke passer til flasking at det ikke var så lurt. Kanskje jeg skal få en AI til å forklare at det er uproblematisk og poste det som motbevis :D
Jeg innser at jeg glatta over noen detaljer i prosessen min som løftes frem som problematiske her... Ikke bare fyller jeg ikke flaskene helt opp, men jeg korker dem heller ikke før helt til slutt. Altså: jeg legger korken løst på, og batch-korkemaskiner dem når alle er fylt.
Det positive er at...
Jeg må bare si meg hjertens enig i kontinuerlig rens av flasker. Det har jeg så og si alltid praktisert, livet er for kort til å la skitne flasker stå til møkka stivner og så vaske hundre flasker på én dag - når man slipper unna med litt ivrig skylling én og én flaske etter bruk. Men jeg...
Jeg har gjort teskje og trakt med sukker og anbefaler det ikke. Sukkeret fester seg i de våte flaskene (jeg antar at du starsan-er dem først). Stor sprøyte med sukkerlake er helt prima.
Det er meget mulig jeg bekymrer meg unødvendig mye for noe som ikke egentlig er et stort problem. Men jeg tror "smaken av oksidering" er litt av et villspor. Oksidering skjer gradvis, og til slutt får man den klassiske beskrivelsen: våt papp osv. Men veien dit starter med lite smak, mangel på...
Det var akkurat de siste restene av en bitter som gikk i vasken her i helga. Den var ikke vond, men etter 2 år var den langt forbi sitt beste og var flat og uinteressant på en sånn oksidert måte.
Nå skal det sies at jeg ikke forventer å kunne oppbevare bitter i 2 år, men den ble stående i 2 år...
Personlig kikker jeg innom et forum som dette for å høre andres erfaringer og tips, råd og meninger om ting de har erfaring med. Det er en sosial og trivelig form for utveksling av informasjon og erfaring. Hvis folk begynner å paste inn innhold fra ChatGPT i stedet for å skrive egne innlegg...
Vestkyst er neste på lista og jeg var på leting etter anbefalt tørrgjær for den. Leser med glede at @Finn Berger her har gått for verdant, som var den kandidaten jeg hadde resonnert meg frem til. Jeg antar at det er snakk om Lallemand sin?
Men nå er jeg nysgjerrig: Hvordan ble dette...
Interessant @Finn Berger. Hvor kommer CO2 fra i utgangspunktet? Gjør du dette fordi du foretrekker det over å tilsette karboneringssukker i hver enkelt flaske, eller er det andre fordeler?
Gjerne! :)
Det er heldigvis lenge siden jeg sist hadde en infeksjon. På den tida pusla jeg også med surøl, brett osv, så har antageligvis ikke vært ryddig nok med å skille disse. Jeg brygga også ganske mye, mange små batcher, og det kan nok ha blitt en del kvantitet over kvalitet og slurv av...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.