Nylig innhold av CursingDruid

  1. C

    Birger Eriksen-dagen

    Da har vi fått galskapen på gjæringskar.. 1.106 etter kok.. Ladet oksygen og pitchet rett på gjærkake fra en pils satt på Oslo Kveik.. (hva tåler den?)
  2. C

    OSLO Kveik.

    Noen som her prøvd/vet hvor mye ABV Oslo Kveik klarer før den gir seg?
  3. C

    Birger Eriksen-dagen

    Det er vel ballast fra Blücher i dem.. :)
  4. C

    Birger Eriksen-dagen

    Da tusler jeg i kjelleren og lader kjelen med vann.. Innmesk ca kl 0930
  5. C

    Birger Eriksen-dagen

    Da spør jeg i en annen tråd. Men bare for å svare på siste brygg, så var det noe jeg hadde brygget flere ganger før i forskjellige batchstørrelser. Mitt opprinnelige spørsmål var mesketemperatur og tid.( og evt andre innspill) på min Birger Eriksen oppskrift. Der landet jeg vel på 64grader...
  6. C

    Birger Eriksen-dagen

    Har konsekvent hatt et utbytte på 65-68% helt til siste brygg hvor jeg landet på 82%. Oppskriften for Birger Eriksen er justert for 70%. pH justering er gjort med tanke på å holde enzymaktiviteten oppe.
  7. C

    Birger Eriksen-dagen

    Har egentlig slitt med utbyttet lenge. Siste brygg fikk jeg opp effektiviteten men da mesket jeg lenge, mener det var 3 timer, men jeg justerte også pH til 5,3.. så jeg vet ikke hva som drev opp utbyttet i og med at jeg endret 2 ting på samme brygg.
  8. C

    Birger Eriksen-dagen

    Hadde ikke plan på meskingen så jeg valgte bare en i Brewfather. Etter litt kom jeg frem til at jeg gjør et forsøk på 64grader i 2timer +utmesk på 78 grader i 10 min, med mindre jeg ikke får bedre forslag. Når det kommer til pH, så har jeg slitt med utbyttet når jeg har hatt høyere pH.. hva er...
  9. C

    Birger Eriksen-dagen

    da er ingredienser bestilt.. jeg har gjort noen praktiske tilpasninger, og kunstneriske friheter etter hva jeg hadde tilgjengelig. Men jeg ønsker innspill på meskingen av denne.. Noen forslag? legger ved oppskrift Brewfather
  10. C

    Måling av alkohol innhold i øl .. Ebulliometer

    3 lokk igjen å lodde.. så litt opprensking av overskudd loddetinn.
  11. C

    Måling av alkohol innhold i øl .. Ebulliometer

    Gjenoppliver denne, med et bilde av det jeg setter sammen nå. lodding og litt småtterier gjenstår. Det jeg lurer mest på akkurat nå er hvor mye vann/øl jeg må bruke. Hvor høyt skal væska stå i beholderen
Tilbake
Topp