Nylig innhold av eskilgh

  1. E

    Oksidering - hvor mye skal til, og hvor raskt kjenner man det (case)

    Husk at oksidering kan føre til en rimelig stor bredde av (u)smaker, så selv om det ikke smaker våt papp betyr ikke det nødvendigvis at ølet ikke har blitt oksidert.
  2. E

    Coldcrashe på noen timer?

    Du burde ikke kjøle ned for raskt da det kan bl.a. føre til økt esterproduksjon.
  3. E

    Porter

    Har ikke noe erfaring med å kun bruke munich som base, men er det en ide å ha en viss % med pale/pils for å sikre litt mer enzymaction i mesken?
  4. E

    IKT-NM i Hjemmebrygging 2015

    Om noen har noen billetter de ikke får brukt er jeg interessert!
  5. E

    ØK: Billett til IKT-NM 2015

    Heisann, ønsker å kjøpe 1 (evt. flere) billetter til IKT-NM.
  6. E

    Duvel/golden ale og modning

    Du blir iallfall godt kjent med hvilke smaker gjæren produserer i et såpass lett baseøl! Etter noen uker på flaske er det stor forskjell. 570 smaker, ja... duvel! Belgian ardenne har mye bærestere og er litt sukkertøyaktig, veldig spennende, men ikke helt passende med baseølen etter min mening...
  7. E

    Duvel/golden ale og modning

    Har brygga duvel klone to ganger nå, synes selv at den definitivt blir bedre med litt lagring. Første gang hadde jeg problem med litt fusel, som forsvant etter noen måneder, ølen gikk da fra drikkbar til bra etter min smak. Har prøvd WLP570 (duvelgjæren) og Wyeast belgian ardenne, foretrekker...
  8. E

    Tvangskarbonere øl raskt på fat

    Du kjøret rett fra co2 flaske til fat uten regulator? Høres sketchy ut...
  9. E

    Vil diacetyl forsvinne med lagring?

    Diacetyl kan komme av pedicoccus infeksjon og, da blir det bare verre med tid.
  10. E

    Gjenbruk av gjær. Hvor mye skal man bruke?

    Du kan velge 'pitch from slurry' på mrmalty gjærkalkulatoren, da har du et sted å starte. I praksis må du vel bare prøve deg frem og få litt erfaring, evt. gå til innkjøp av hemacytometer og telle!
  11. E

    Min første Sur-øl

    Tror det blir veldig lite igjen til bakteriene/brettanomyces å spise om du mesker på 63c og lar den kjøre med WLP007 i en uke. Hvis du er ute etter kjapt resultat kan du kanskje tenke på teknikker som f.eks. kettle souring!
  12. E

    Belgisk Blonde - Har du en oppskrift?

    Jeg ville ventet til ølen er klar til flasking, for så å smake på den. Hvis du savner krydder/koriander tilsetter du bare litt korianderte. Bruk smakssansene sier nå jeg!
  13. E

    Belgisk Blonde - Har du en oppskrift?

    Etter min erfaring tåler WLP400 rimelig høy temperatur uten at det går ille, sålenge temperaturen har vært noenlunde jevn blir det sikkert knall.
  14. E

    Malt for å øke EBC uten å sette for mye smak

    Vil anbefale dehusked black malt, f.eks. Weyermann sin carafa special serie. Tilsetter farge uten mye smak + at du unngår det meste av den røstede bitterheten fra vanlig røstet malt.
  15. E

    Nøgne ø ipa 100 ish...

    #100 er vel ikke akkurat en amerikansk barley wine heller, er litt vanskelig å sette i bås for å være ærlig. Kan kanskje kalle det en imperial black IPA.
Tilbake
Topp