Porter

Skal til å brygge en porter i morgen og har rotet i sammen denne oppskriften..Ser det ok ut?

Batch Size (fermenter): 60,00 Liter
Estimated OG: 1,068 SG
Estimated Color: 67,8 EBC
Estimated IBU: 35,1 IBUs


1,86 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 2 10,0 %
180,00 g Northern Brewer [10,00 %]
53,67 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %]
0,84 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 4,5 %
1,40 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 3 7,5 %
14,54 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 78,0 %
1 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast
40,00 g Oak Chips (Secondary 7,0 days) Flavor
12,00 pt Brewers Clarex (Secondary 0,0 mins) Fining

Tenkte å meske på 1 steg på 65 grader..`?
 
Har ikke noe erfaring med å kun bruke munich som base, men er det en ide å ha en viss % med pale/pils for å sikre litt mer enzymaction i mesken?
 
+1 for bruk av pale/pils for å sikre litt mer enzymaction i mesken

Du kan jo prøve en blanding av pale chocolate og chockolate 1200
Heve fargen med 20 -30 EBC
 
Tips til å unngå for mye brent kaffe bitterhet; Tilsett black og chokomallten når du starter temp økning til utmesk.
3-5% havreflak tilsetning vil gjøre porteren mere smooth og gi den bedre skum om du ønsker det
 
Da var denne brygger, effektiviteten havnet på 72%,får normalt 73-75% ved brygging av pils..
Hevet EBC til 82
SG 1,067
Så ikke tipset ditt før etterpå Terje,,håper det ikke blir for gale...
 
Det blir sikkert knall :) Hørte forøvrig en podcast med Jamil og John Palmer, de var ikke helt enige mht til steeping og senere tilsetning av svart/choko i mesken... Jamil påstod at så lenge disse kokes så gjør det ingen forskjell, Palmer prøvde å moderere dette uten at det gikk inn....
 
litt caso og cacl i utgangspunktet, måler ph og tilstter natron om ph blir litt lav. Forøvrig trenger man normalt ikke natron da pH i mesken holder seg høy nok, siden det sorte ikke er med under meskingen.
 
Sist redigert:
Ja, men når mørk malt tilsettes mot slutten av mesk vil jo den trekke ph ned. Tilsetter du da natron?
 
Selve meskingen er over da , så da er det ikke så farlig om pH faller litt, så vidt jeg har forstått...
Enig, flere tilsetter litt syre/salter i kok for å komme ned i en pH på rundt 5.1, det har positive effekter både for prosesser i kok og en avrundet bitterhet fra humla.
 
Tilbake
Topp