Hjelp til Robust Porter - lakris

Hei

Skal i morgen brygge en robust porter ut i fra oppskriften under. Har lyst på litt lakris sammen med røyksmaken. I utgangspunktet ser jeg for meg en lakrispinne på 30 min kok.
Er dette for lite?
Bør det heller tilsette i løpet av gjæringsforløpet?

Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 30,43 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 25,48 l
Final Bottling Vol: 21,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage

OG: 1.061
FG: 1.022
ABV: 5.%

5,25 kg Best Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 76,6 %
1,00 kg Munich Malt (15,0 EBC) Grain 2 14,6 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (90,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,25 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (900,0 EBC) Grain 4 3,6 %
0,10 kg Peat Smoked Malt (5,0 EBC) Grain 5 1,5 %

22,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 27,5 IBUs
20,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,2 IBUs
15,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 1,6 IBUs

2,00 Items Liquorice stick (Boil 30,0 mins)
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)

2,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002)
 
Men tror jeg ville tilsatt lakrisen mot slutten av kokinga
Og er det ikke litt lite ristet/svart malt
 
Nja - det er en ganske snill robust dette, vel? Bare 5%. Jeg tror det holder bra som det er - men med ristet bygg, altså. Og så kan det godt brukes mørk munich i stedet for lys, og litt mørkere krystall (120, f.eks. Det er sånn passe midt i.)
 
Dobler dosen crystal og chocolate. Øker kanskje Peated litt også, men usikker.

Hva med lakris? En eller to sticks?
 
Dobler dosen crystal og chocolate. Øker kanskje Peated litt også, men usikker.

Hva med lakris? En eller to sticks?
i
Kanskje litt seint nå - du har vel brygget? Men du hadde ristet bygg (eller svart malt) i oppskriften?

100 gr peated er nok til at du kjenner røyksmaken, og den blir fort dominerende. Jeg har brygget med den mengden du har der, og syntes det helt klart var nok. Men er du veldig glad i røyksmak, er det en annen sak.
 
Tilbake
Topp