Innspill på Rød IPA / JuleIPA

Dette er det jeg finner på nettsida deres nå:

The malt was designed for a 12°P beer. To retain the red color in stronger beers, some BEST Pilsen Malt should be added to the grain bill due to the higher wort gravity. BEST Red X® complies with the purity guidelines of the German Reinheitsgebot.

Det var en mer utførlig artikkel der tidligere om hvordan man skulle brygge med dette maltet for å få den røde fargen. Det ser ut som om den er borte, dessverre.

edit: Sorry @YngveKL , ser at du allerede har linket til info'en fra Bestmalz.

Jeg brukte noe Red X ei stund, men fant ut at det bare blei rot. Den resten jeg har, går i neste runde med startervørterproduksjon, sammen med en del annet rask jeg har igjen fra Bestmalz..
Jeg har ikke brukt maltet siden den SMASH'en for et år siden. Jeg valgte maltet på grunn av rødfargen det skulle gi, og lyktes som sagt ikke. Googlet en del rundt det, og fant da mange andre som slet med det samme uavhengig av vørterstyrke. Men øllet ble drukket, bare ikke med den fargen jeg ønsket ;).
 
Topp