Nylig innhold av espen_aa

  1. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    Co2 slangen har slangeklemmer som holder slangen til koblingene i hver ende, skrukobling mot regulator og hurtigkobling mot fat, så det er ikke permanente koblinger. Tappeslangene går helt fint å å vaske ja. Er brukt på tre brygg og er ca ett år gamle. De er møkkete av øl men har ikke ligget...
  2. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    Hei. Har igjen 1 Co2slange med koblinger. 2 tappeslanger med koblinger og kraner. Og 1 kjele. Jeg holder til på sagene.
  3. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    25 liter kjelen, ett Corneliusfat, tappeslangene og co2tilkobling m slange, er fortsatt ikke solgt.
  4. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    2 liters Erlenmeyerkolbe lagt til i listen
  5. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    Har lagt til 2 sodastreamflasker og trapetz-adapter-til-co2-flaske i listen.
  6. espen_aa

    Utstyr - Div. og cornelius-fat selges - Oslo

    Alt utstyret er nå solgt Selger en del utstyr, alt er veldig lite brukt. Jeg bor sentralt i Oslo, utstyret må hentes. SOLGT 2 stk. cornelius 19l fat, brukt kun 3 ganger, ser også ut som nye. Trenger å vaskes, men er skylt godt med vann etter siste bruk. Skulle ikke være noen grunn til å...
  7. espen_aa

    S.O.S!! juleøl som ikke går under 1.030

    Jeg bare repeterer ting jeg har hørt man bør gjøre: Har du forsøkt å rouse/løfte opp det meste av gjæren i ølet igjen? Jeg ser det er en lavt flokkulerende gjær, så det er kanskje ikke noe stor fare for at gjæren har felt ut for mye, men verdt et forsøk. Hvis du kan heve temperaturen feks. 2...
  8. espen_aa

    Admiral som singlehop

    Vel... Jeg har tørrhumlet IPA'en med 55gram(ca 3g/L), den har stått ca en uke. Jeg smakte og luktet på den idag, og jeg har aldri smakt bitrere øl. Jeg er vant til at bitterheten er ganske høy, ift. sluttresultatet, etter 2uker i gjæringskaret, men dette smakte forferdelig(bittert), i motsetning...
  9. espen_aa

    Admiral som singlehop

    Er spent på hvordan den blir. Får en kraftig tørket aprikoslukt etter kokingen, men forrige gang jeg brukte den var det som smaks og bitterhumle, da brukte jeg  ikke så mye som denne gangen, aprikosaromaen forsvant gradvis under modning. Det rapporteres mye om apelsin ift. Admiral uten at jeg...
  10. espen_aa

    Admiral som singlehop

    Kanskje unødvendig av meg å opplyse om alphasyreinnholdet. Har skjønt det at det handler om essensielle oljer og ikke alphasyre. Men Admiral har vel veldig lite essensielle oljer, så hvordan skal jeg beregne tørrhumling? Har ikke funnet noe info overhode, om å bruke Admiral til aroma. Vil det ha...
  11. espen_aa

    Admiral som singlehop

    Hei. Jeg har brygget en iPA som står og koser seg og gjærer nå. Jeg har kun brukt Admiral humle, blomst med alfasyre 10,5%, under kokingen. Jeg har lyst til å holde meg til kun en humle. Og lurer derfor på hvordan jeg skal gå frem ved tørrhumling, med en humle som ikke har så bra...
  12. espen_aa

    Noen spm rundt det å flytte på gjæringspannet før flasking.

    Hehe. Stemmer det. :P Jeg bruker iallefall ikke de retningslinjene som sier at engelsk ipa kan ha 2.5 volum co2 lenger ;) Ellers så kan det være lurt å søke på forumtråder ute på nettet, som direkte omhandler co2-mengden i typen øl man brygger.  @Martin J.: Jeg er rimelig sikker på at å gurgle...
  13. espen_aa

    Noen spm rundt det å flytte på gjæringspannet før flasking.

    Angående sukker til karbonering. Jeg bruker alltid denne kalkulatoren: kotmf.com/tools/prime.php. Da blir det mer nøyaktig og repeterbart enn del å si 4-6 gram pr liter. Jeg beregnet 2.5 volum co2 på mitt første øl(engelsk ipa), det synes jeg var veldig overkill. Har 1.8 volum i en annen EIPA...
  14. espen_aa

    flokkulering, senke temperatur ved "sekundærgjæring"

    Flott! Ingenting er som en forumtråd på Norbrygg for å roe nervene. :) Jeg får vel bare sikte inn på et brygg ca hver 10. dag, så går det relativt optimalt for seg virker det som da.
  15. espen_aa

    flokkulering, senke temperatur ved "sekundærgjæring"

    RDWHAHB er vel en setning noe jeg burde tenke på litt oftere, MEN ;) ... ... er en god middelvei, 10 dager i temperaturkontrollert skap på eks. 20c og deretter 4-5+ dager på 24-25c? Jeg har et brygg jeg hadde ca 10 dager på 20c, så satt jeg det ned i kjelleren på 18c, er det sannsynlig at det...
Tilbake
Topp