Finn Berger sin siste aktivitet

  • Finn Berger
    Kjempegodt:)! Spent på å høre hvordan dette går. Jeg har hørt/lest litt, men er foreløpig skremt av innsatsen som kreves. Men sopp har...
  • Finn Berger
    Ait, så trepellets og kokosfiber skal trykkokes for å steriliseres, forøvrig også kornene nevt tidligere. I petriskålen vokser det mycel...
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Gjærnæring.
    Godt spørsmål - som sikkert fortjener et bedre svar enn jeg kan hoste opp nå:). Men dette er nå det jeg kommer på i farta: Det blir jo...
  • Finn Berger
    Finn Berger reagerte på torbj b-n sitt innlegg i tråden Gjærnæring med Like Like.
    Jeg ser med interesse hva du skriver om økende behov for tilsetting av kjemi når gjæren har vært brukt noen ganger. Har du noen tanker...
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Høy utgjæring..
    Både beta- og alfa-amylase er aktive innafor et ganske stort temperaturspenn. I følage en tabell i How to Brew (s.249) er alfa aktiv...
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Høy utgjæring..
    Palmer står som en av kildene der, sammen med Zainasheff og Narziss. Litt merkelig, for jeg trur ikke de tre har drevet forskning...
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Høy utgjæring..
    Det er jo andre parametre som påvirker utbyttet og/eller utgjæringsprosenten, som knusingsgrad, pH, tid og mesketjukkelse. Tid er nok...
  • Finn Berger
    Finn Berger reagerte på erikraude sitt innlegg i tråden Høy utgjæring. med Like Like.
    At det ender lavere enn du planla er vel omtrent definisjonen på unormalt. Jeg ville ikke utelukka infeksjon.
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Høy utgjæring..
    Utgjæringsprosenten - gitt stabil temperatur - er høyest ved 65 grader i følge en studie Palmer refererer (s.250 i How to Brew). Men det...
  • Finn Berger
    Finn Berger reagerte på hansbt sitt innlegg i tråden Høy utgjæring. med Like Like.
    Har tørrhumla. Men målinga er før tørrhumla blei tilsatt.
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden No-chill brygging.
    Takk. trur jeg skal bruke den der nå. Mekker 30 liter startervørter i kveld, og det passer egentlig veldig bra å bare sette kjelen ut...
  • Finn Berger
    Finn Berger reagerte på loebrygg sitt innlegg i tråden No-chill brygging med Like Like.
    Jeg har kjølt ned i kjelen ute over natta når det har vært ca. 10 C ute da har tempen vært ~27 C dagen etter Hjelper selvfølgelig med...
  • Finn Berger
    Finn Berger svarte på tråden Høy utgjæring..
    Du kan prøve med litt sukrin, trur jeg. Har du tørrhumla? Det kan i så fall være hop creep som er åsaken.
  • Finn Berger
    Jo, absolutt:). Jeg har landa på 60, 30 , 5 (eventuelt dip hopping) til pils - hvilket vel er såre lite originalt. Og det er det nok...
  • Finn Berger
    Boeuf Bourguignon
Tilbake
Topp