Nylig innhold av flyfizz

  1. F

    Hvor får jeg kjøpt hann-delen til hurtigkobling (CO2 linje)?

    Ja, tror den ekstra ventilen holder det tett. Har sjekket jevnlig for lekkasjer og har ikke sett at det lekker noe. Bra tips, skal sjekke jos Tess. Evt. hva ville du heller anbefalt? Ønsker en hurtigkobling slik at jeg enkelt kan bytte mellom G kobling og ball lock. Kan feks. John guest...
  2. F

    Hvor får jeg kjøpt hann-delen til hurtigkobling (CO2 linje)?

    Hei. Jeg har et kjøleskap der jeg har hurtigkoblinger på CO2 linjen inn i kjøleskapet av typen som brukes for trykkluft. Se under: Disse koblingene er på innsiden av kjøleskapet, slik at jeg enkelt skal kunne koble til en slangestump med tilsvarende hann-del med nippel for denne og overgang...
  3. F

    Problemer med bryggerifat (g-kobling)!?

    Takk for tips folkens. Trykk på øl ut løste problemet.
  4. F

    Problemer med bryggerifat (g-kobling)!?

    Jeg sliter forøvrig fortsatt med skum fra det ene fatet jeg nevner over. Denne har jeg karbonet på nytt på 1 bar / 5 grader (2.5 volumer) i en uke. Når jeg tapper fra denne med min 1.5 meter 3/16" Picnic slange, så får jeg kun skum. Dette til tross for at det går helt fint fra andre fat med...
  5. F

    Problemer med bryggerifat (g-kobling)!?

    Ok, skal prøve det. Antar det er pakningen på bildet som du mener?
  6. F

    Problemer med bryggerifat (g-kobling)!?

    Takk for svar folkens. Miguel (og evt. andre som vil svare): Takk for oppklaringen rundt å beholde trykk på fat for å opprettholde ønsket kullsyrenivå. Dette var jeg faktisk ikke klar over. :rolleyes: Det er en jungel med meninger jeg nå begir meg ut i, men tillater meg å spørre deg da jeg ser...
  7. F

    Problemer med bryggerifat (g-kobling)!?

    Hei. Vi er ett par karer som har kjøpt oss bryggerifat (g-kobling) og har noen utfordringer med lekkasje. Har merket noen ganger at det er lekkasje ved trykkventilen på g-koblingen. Når jeg setter på trykk feks 1 bar, så slipper gassen ut ved trykkventilen av seg selv. Har også observert at det...
  8. F

    Batch Sparge BB60

    merking = mesking ;-)
  9. F

    Batch Sparge BB60

    :-) Ja, det hørtes ikke bra ut.. :-) Da får jeg prøve denne metoden ved neste brygg. Antar du tapper direkte fra kranen og ikke via hevert. Det er vel ikke så mye "trub" under merking uansett, så burde gå greit..
  10. F

    Batch Sparge BB60

    Hei Finn. Ja, det var enkelt. Burde ha skjønt det.. :-) Er vel sikkert greit å bruke 2 bøtter uansett, da man slipper at de blir for tunge å løfte opp igjen.. Temp. på uttappet vørter vil jo reduseres noe mens neste batch skylles, men det gjør vel ingenting? Tror vi prøver oss på denne...
  11. F

    Batch Sparge BB60

    Hei folkens. Vi er ett par karer som har brygget endel, men er fremdeles forholdsvis ferske. :-) Vi har spesielt forbedringspotensiale på nettopp skyllingen, da vi idag bruker kontinuerlig skylling (fly sparge) med litermål som vi heller over maltsengen. Usikker hvor viktig det er, men har sett...
  12. F

    Skal kjøpe PID og SSR til min BB30 gen 3 og trenger litt hjelp.

    Tusen takk for utfyldig svar!. Her må jeg sette av tid for litt forskning skjønner jeg . Har dere noen linker til produkter på ebay (billig, men bra nok produkter) så setter jeg veldig pris på om dere vil dele disse. Jeg forstår ikke helt hvor tempsensor skal monteres. Kan man bruke T-ledd ved...
  13. F

    Bryggemaskiner - hvordan partiskylle eller brygge uten skylling?

    Jeg tenker å prøve denne teknikken på neste batch, men først noen spm. Til prosessen: - når du heller ut etter meskingen, tapper du all vørter før du etterfyller med vann? Sørger du for at maltsenga til enhver tid er dekket med vann eller er ikke dette så viktig? - justerer du maltmengden...
  14. F

    Fly sparge eller batch sparge?

    Ok, høres jo ut som en enkel løsning. Hvordan foregår batch sparge på en bb60? Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. F

    Fly sparge eller batch sparge?

    Prøvde silbunn på siste batch hvor jeg tappet av i samme hastighet som jeg fylte på. Jeg sørget for at dette ble gjort slik at prosessen tok ca 90 min. Jeg fylte på varmt vann 78-80 grader med målebeger hvor jeg prøvde å fordele dette jevnt på toppen, for å unngå å grave kanaler i mesken. Synes...
Tilbake
Topp