Nylig innhold av fmandal

  1. fmandal

    DIY spiralkjøler

    Joda, men til å pumpe kjølevann holder det vel i lange baner med en kinapumpe med god kapasitet? I verste fall kjøper du strømforsyning i samme slengen, så får du alle ampene du trenger for å kunne kjøle.
  2. fmandal

    DIY spiralkjøler

    Hvorfor er 12v problematisk? Om du leter i skuffer og skap blir jeg ikke overrasket om du finner et par 220 til 12v adaptere. Laptoper, dekodere og annet småtteri går gjerne på 12v.
  3. fmandal

    Usmakstest

    Det kan vi alltids klare. Skal sjekke med huseier om mulige datoer, så kan vi sette opp en doodle (eller hva det nå heter) for å finne beste dato. Ok?
  4. fmandal

    Usmakstest

    Interessert, bor i Steinkjer.
  5. fmandal

    IPA. Karbonering og sukkermengde

    6 g/l skal være perfekt. Hvilken temp har de stått på? Du kan jo sette den varmt ei uke eller to til for å se om det blir mer futt. Hender seg karboneringa tar litt tid, særlig om tempen er litt lav.
  6. fmandal

    Tips til alkoholsvak sommerøl

    Gjæringstemp kan stige, men skal aldri synke.
  7. fmandal

    Løse kapsler, eller?

    Kan ikke si jeg har prøvd, men det høres ikke lovende ut. Ikke i det hele tatt, faktisk.
  8. fmandal

    Innstallere vannkokerelement i gryte

    Jeg har brukt disse elementene, men da i en plastdunk. Den gangen passet en standard trepolet ledning rett på pluggene. Det gjør de ikke lenger, i alle fall ikke på Clas Ohlsons vannkokere. Så nå må det vel enten loddes fast en ledning eller kobles på kontakter.
  9. fmandal

    DIY kompakt HERMS

    Vakkert kveilet. Hva er hemmeligheten?
  10. fmandal

    Kan ølet gjære 10 dager lenger?

    Det går helt greit.
  11. fmandal

    Atna Spell-Ola

    Har du hørt med bryggeriet? Send en mail, det verste du kan få er et nei.
  12. fmandal

    Potensielle flaskegranater?

    Å tilsette ny gjær for karbonering er sjelden nødvendig, men kan være det om ølet inneholder så mye alkohol at gjæra er død. Eventuelt at gjæra bunnfeller så hardt at det ikke er nok gjær i oppløsning, men da skal du vel coldcrashe ganske hardt og lenge før det blir en reell problemstilling.
  13. fmandal

    Bryggertabber

    Ok, nå har jeg virkelig gjort mitt for å bidra til denne tråden. Kveldens tips: Ikke åpne jobbmail etter at du har startet tapping av 23 liter stout på et 19-litersfat. Det kan hende at du glemmer tappinga og kommer på det først når gjæringskaret har tømt seg. Og tro meg, det går ikke 23 liter...
  14. fmandal

    Corneliusfatproblem

    Det tar vel litt mer tid for at et øl på fat skal bli helt klart enn på flaske (siden partiklene har en lengre vei å gå for å treffe bunn), men det har du vel tatt høyde for?
  15. fmandal

    Ringnes Julebokk

    2005-utgaven er blitt vesentlig mer vinøs, tenk portvin. Interessant å sammenligne, usikker på hva jeg foretrekker.
Tilbake
Topp