Tror ikke jeg ville brukt gardenakobling i skapet.
Stoler mer på metall slangekobling og dobble slangeklemmer.
-Litt mer jobb blir det hvis den må fjernes fra skapet hver gang,
men hadde likevel valgt slik løsning.
Nå lager ikke jeg neipa, men andre øl går greit å flaskekarbonere.
Har aldri gjort noe annet og har heller ikke planer om annen karboneringsmetode.
Men med sterke øl kan det være nødvendig med egen karboneringsgjær.
Ikke alle skap starter opp igjen som det burde etter strømbrudd/inkbirdutkobling
ved oppnådd temperatur.
Har et Gram som er på den måten og er derfor ikke egnet med inkbird.
Vifteovn i kjøleskap høres heftig ut.
Men det vil nok gå selv om du får veldig hyppige inn/utkoblinger.
Som regel så...
Hvorfor jobber gjæren tilsynelatende så ulikt?
Lager en IPA for 11 dager siden. To bøtter a 23l fra samme vørter.
Like mye/lite grums i bøttene. OG ca 1.065 og a 2 pakker Nottingham m samme dato.
Ingen tørrhumle. 16/18 C i romtemperatur.
Etter fire dager så var det ikke mer bobling i den ene...
Tja, 100 liters kjele og stegmesking så er vel 3kw ikke så galt?
Med 1kw så vil det nok ta ganske lang tid.
Hadde nok trolig gått for dyppvarmer og røring til stegmeskinga samt en rimelig induksjonstopp
til å holde varmen. -Forutsetter plan kjelebunn og ikke vvb.
Stabil temperatur på vørter/øl er jo bra.
Hva den er i skapet/rommet er av mindre betydning.
Har noen slike Inkbirder selv men husker ikke hvor langt ned man kan stille de.
Kanskje var det Sestos? man kunne stille inn på 0,1 grad.
-Hadde ikke bekymret meg om skaptemperaturen gikk under 10 grader
Kanskje Ikea har noen rimelige bomullsgardiner?
Kona sydde posene mine tidligere, men tror de fleste var av terylene.
Ho syr nok poser til deg også @Finn Berger men tøy må du skaffe selv.
-Er ikke sikker, men tror jeg hadde poser (gardinstoff) av bomull som ble kassert pga at de ble
for tette...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.