Nylig innhold av Forvirret

  1. Forvirret

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    INSTRUCTIONS OF USE: REHYDRATION SafAle F-2 should not be rehydrated directly in the beer. Sprinkle the yeast in minimum 10 times its weight of sterile water at a temperature of 25 to 29°C (77°F to 84°F). Leave to rest 15 to 30 minutes. Gently stir. Men om dette er korrekt i dag? Ikke vet jeg...
  2. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ville valgt kjetting og ikke slik med hule kuler. Hel ved tror jeg er bedre.
  3. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Gullsmeden har sikkert. Kjøp deg et par alner, kapp det du ikke bruker og pynt den du bor sammen med :)
  4. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Meskeposer er vel ofte av polyester. Det var nå engang det jeg hadde liggende. Ser det tar farge av å bli kokt i vørter. Finner du en kjetting er de nok det greieste. Kanskje rørleggere har noe du kan bruke
  5. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hva med en tynn kjetting? -Hvis jeg bruker humleposer i koken så henges de i en løkke av (3mm?) flettet terylene.
  6. Forvirret

    Birger Eriksen-dagen

    Løftet romtemperaturen fra 12-13 til 15-16C litt for tidlig. Gjæren ville ut av den ene bøtta i går kveld. Tempen er på vei ned nå, men venter med å vaske opp til det har roet seg litt. Har nok sprengte lokk liggende, trenger ikke flere :)
  7. Forvirret

    Birger Eriksen-dagen

    Det var da som ..... Karboneringstest neste helg :) ? Ligger på 12-13 grader i gjæringsrommet her. Nottingham jobber sakte og sikkert, får gi den litt varmere omgivelser nå. @RealGone, hvilken temperatur gir du den?
  8. Forvirret

    Bryggeri og sveising

    Er det så veldig viktig at kjelene skinner? Du kan tenke deg bein under kjelen, bruker element og vil helst ha det tigget. -Få deg en kassert vvb (noen av de er ganske blanke) og sveis slik du vil.
  9. Forvirret

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    Tenkte at man gjærer rundt 10 og etter å ha flasket så blir flaskene stående på samme temperatur. Mao, ikke i romtemperatur. Har forresten både hage og øl og en potetåker som ikke har vært spadd i på over 40 år. Så vil noen grave kan jeg få kona til å gjemme noen skatter. Snart tid å få satt...
  10. Forvirret

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    Det er vel kanskje ikke noen her som praktiserer karbonering på 2C, men er det noen som ikke går høyere enn 10-12 grader også under karboneringen?
  11. Forvirret

    Kaldlagring av lagerøl og kølsch

    Denne du tenkte på? norbrygg.no Forum Norbrygg og generelt Det lille ekstra (for medlemmer i Norbrygg) Artikler ARTIKKEL: Tradisjoner i tsjekkisk brygging: historie, råvarer og metoder
  12. Forvirret

    Birger Eriksen-dagen

    Ble til at jeg kokte en kjele jeg og. OG som @loebrygg, mao som planlagt. Delt på to bøtter a 14l, den ene får kanskje en skvett demerara om noen dager. Nottingham får gjøre jobben alene i år.
  13. Forvirret

    Få i gang gjæring igjen

    Tja, kanskje jeg bør gjøre noe jeg også. Har en dobbeltbokk som har stått i seks uker nå. Det klukker fortsatt. Den har stått på mellom 10 og 12 grader, 10 nå de siste to ukene. Gjær var slurry av W-34/70, har noen poser av den, men kanskje Nottingham er litt mer arbeidsvillig? En annen men...
  14. Forvirret

    Birger Eriksen-dagen

    Ja, får brukt noe av andre tapping da. Men fortsatt blir det noe vørter igjen som burde blitt til øl. Har du tanker rundt dette? Er du startet opp igjen eller blir du gjøkbrygger med noen i år? For brygge Birger er du nødt til, du som er opphavet til den :)
  15. Forvirret

    Birger Eriksen-dagen

    Har ikke bestemt meg om jeg blir med i år. Er like Forvirret så om jeg klarer å treffe korrekt dag er på ingen måte sikkert :) Birgeren i fjor vart god, men ølet jeg lagde av andre tapping (22 liter), ble jeg ikke fornøyd med. OG på dette ble 1.062, brukte S-04 tørrgjær som tok den ned til...
Topp