Nylig innhold av Forvirret

 1. Forvirret

  Brygger du for å delta i konkurranser?

  Tja, jeg har ikke sagt at det ikke skal vurderes ut fra klasse. Men at klasse kunne bli bestemt av dommerne. Har såpass stor tiltro til de som dømmer at personlig favorittøl ikke blir noe problem. Og finner de ingen klasse det naturlig hører hjemme så kan det vel fortsatt bedømmes uten at det...
 2. Forvirret

  Brygger du for å delta i konkurranser?

  Man kan gjerne sende og få ølet vurdert, enig i det. Men at det nødvendigvis må være i en konkurranse passer ikke alle. -Forresten, når vurdering er omtalt, tar dommere imot eksprimentelt øl hvor klasse ikke er bestemt? Altså, dommerne finner ut hvilken klasse ølet bør tilhøre for så å dømme ut...
 3. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Kan ikke tenke meg at det kan bli problematisk. Mener å ha lest her på forumet at øl har stått ca 1/2 år og fortsatt var ok. Har selv hatt stående øl i gjæringsbøtta i over to måneder uten problemer. En rekke variabler spiller nok inn så å gi noe tall er nok ikke så lett.
 4. Forvirret

  Kölsch - STOOR forskjell på BrewFathers vannjusteringskalkulator vs. Bryggekalkulator.no

  Et par dager i romtemperatur kan vel ikke ha ødelagt den. Litt færre levende celler er det nok blitt, men du hadde vel ikke planlagt underpitch.
 5. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Hva hvis du tar prøve etter ca 5min kok, blir det like feil da @loebrygg?
 6. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Vet at det er dumt, men spør likevel. Cider av slik billigjuice fra butikken, vil den stanse litt tidligere hvis man bruker f eks Winsor? Tror ikke det går, men i tilfelle, hvordan få den naturlig karbonert?
 7. Forvirret

  Birger Eriksen-dagen

  Tror det var i begge bøttene. Tipper det smake annerledes når det blir karbonert.
 8. Forvirret

  Birger Eriksen-dagen

  Ferdig flasket her nå. Litt for mye alkoholsmak i år. Håper den reduseres med tiden. Delte i to bøtter hvor en bøtte med 13l fikk 500g demerara i en liter vann etter stormgjæring. Gikk fra 1.104 (uten sukkerlaken) ned til 1.012. Den andre bøtta stanset på 1.016. Begge kunne med fordel ha...
 9. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  For å få magneten til å gå stabilt er det greit med plan bunn. Kan ikke se at de har det. Men kanskje noe har prøvd og fått det til?
 10. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Hangover vil jeg ikke ha. Får flytte litt på den tenker jeg.
 11. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Når startere nå er oppe, startet å røre wlp300 for en times tid siden. Pga litt for kaldt i bryggerommet så satte jeg den på kjøkkenbenken. Her vart det visst i varmeste laget, termometeret mellom røreren og kolben viser 31C. Bør den flyttes til et kaldere sted? -Bruker gammel type...
 12. Forvirret

  Solgt/Kjøpt Jaded hydra kjøler

  Kan tenke meg en slik, men er det ikke vanskelig å rengjøre den?
 13. Forvirret

  Kinesisk laboratorievekt

  Tja, vet ikke, men ser det samme her. Får samme vekt på en slik og en kjøkkenvekt med 1g oppløsning når jeg har veiet 10 gram. Tror vektene viser tilnærmet riktig.
 14. Forvirret

  Knusing hvetemalt

  Må vel være den optimale måten å trimme på dette :) Mye mer fornuftig enn å løpe eller sykle rundt uten mål og mening :cool:
 15. Forvirret

  Tråden for dumme spørsmål.

  Hadde ventet til i morgen tidlig med å bestemme meg. Kveik har jeg aldri brukt så den har jeg ingen mening om. Nottingham på lav temperatur er vel det jeg hadde brukt.
Topp