Nylig innhold av Forvirret

  1. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tror ikke det, men sikker kan man jo aldri være.
  2. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvorfor jobber gjæren tilsynelatende så ulikt? Lager en IPA for 11 dager siden. To bøtter a 23l fra samme vørter. Like mye/lite grums i bøttene. OG ca 1.065 og a 2 pakker Nottingham m samme dato. Ingen tørrhumle. 16/18 C i romtemperatur. Etter fire dager så var det ikke mer bobling i den ene...
  3. Forvirret

    Gammel mikroskop med diverse utstyr

    Ok. Svarer deg på Finn
  4. Forvirret

    Gammel mikroskop med diverse utstyr

    Er interessert, men så var det dette med må hentes da. Helt utenkelig å sende?
  5. Forvirret

    Silicone heating pad for å hjelpe HERMS coil?

    Tja, 100 liters kjele og stegmesking så er vel 3kw ikke så galt? Med 1kw så vil det nok ta ganske lang tid. Hadde nok trolig gått for dyppvarmer og røring til stegmeskinga samt en rimelig induksjonstopp til å holde varmen. -Forutsetter plan kjelebunn og ikke vvb.
  6. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Stabil temperatur på vørter/øl er jo bra. Hva den er i skapet/rommet er av mindre betydning. Har noen slike Inkbirder selv men husker ikke hvor langt ned man kan stille de. Kanskje var det Sestos? man kunne stille inn på 0,1 grad. -Hadde ikke bekymret meg om skaptemperaturen gikk under 10 grader
  7. Forvirret

    Ønskes Kjøpt Gammeldagse meskeposer

    Kanskje Ikea har noen rimelige bomullsgardiner? Kona sydde posene mine tidligere, men tror de fleste var av terylene. Ho syr nok poser til deg også @Finn Berger men tøy må du skaffe selv. -Er ikke sikker, men tror jeg hadde poser (gardinstoff) av bomull som ble kassert pga at de ble for tette...
  8. Forvirret

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Kom gjerne med forslag til oppskrift. Tenker på å lage noe i retning Brooklyn lager, men, etter hva jeg ser andre bruker, så må jeg nok en gang bruke fantasien:) Malt, pils eller pale eller en mix? Mangler vienna så hva med 75% pils, 15% munic, 7% simpson 30ebc og 3% acid? Har heller ikke...
  9. Forvirret

    Hop Creep

    Creep eller ikke? Tørrhumla ble byttet ut med 75 graders humle, men det fikk uvanlig forløp likevel. OG 1.085, FG 1.011. Nottingham som tilsynelatende var ferdig etter tre-fire dager, men som statret opp igjen to-tre dager senere slik at det gikk nesten tre ukerfør den kunne flaskes. Mesker inn...
  10. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Prøv i tilfelle med mange små isbiter. En stor klump tror jeg ikke blir så effektiv.
  11. Forvirret

    Tråden for dumme spørsmål.

    Skummelt med slike fat. Bjørnungene gjør fortsatt jobben her :) @Amarillo, det var ny sort tang og klemmer for meg. Hvordan er det å skifte slange og klemme, er det skjærfil/vinkelsliper som må til?
  12. Forvirret

    FAN or no FAN, that's the question.

    Var det ikke i en av linkene @Finn Berger der det stod at kobber kunne være til hjelp? Kobberdyppkjøleren i ved oppkok og servomyces som normalt på slutten? Det var vel andre problem som kunne oppstå, men for det som ikke skal lagres særlig lenge så kan det være et alternativ?
  13. Forvirret

    Dip Hopping

    Tja, vet ikke om det har så mye for seg. Men tørrhumling er jeg vel så godt som ferdig med. Etter ferdig kok kjøler jeg ned til 75/80 grader og har i humla. Så får det stå en times tid på den temperaturen før jeg kjøler helt ned. Går en liten time ekstra men gjør det så enkelt som mulig. Masse...
  14. Forvirret

    Innspill til bryggerioppsett (herms)

    Kasserte varmtvannsberedere er brukt til såpass store oppsett. Blir kanskje ikke så fint som det du kjøper nytt, men kostnaden kan bli lavere.
  15. Forvirret

    Død induksjonsplate

    Til meskingen bruker jeg Ikeatopp på 2kW. Den får drahjelp i starten av en 3,5kW dyppvarmer som også brukes i kok for raskere oppkok samt til skyllevannet. Du trenger ikke tre 3,5kW plater. Men alt dette vet du. -Var det ikke en eller annen her på forumet som modifiserte en slik 3,5kW? Husker...
Tilbake
Topp