For en quadrupel så brukes det mye flytende kandissukker. Dette kan du lage selv.
Det brukes såpass mye mengder kandis at jeg tviler på at du trenger å dobbeltmeske, eller bruke mye dme.
Tror du bør gjøre en del research på trapiest øl.
Frode
Denne tråden stiller akkurat det samme spørsmålet som du har
https://forum.norbrygg.no/threads/har-bestillt-en-speidel-50l-mangler-alt-annet-hva-ma-bor-jeg-ha.25219/
Du bør også lære deg litt om bryggeprosessen og hva det innebærer før du svir av x antall tusen på utstyr.
Les deg opp på...
Til bruk for skyllevann er den ok. Temp styring er både og når det blir lite vann i gryten. Så trikset er å slå den av før det er lite vann igjen.
Det er også analogt termostat, så litt justering frem og tilbake blir det for å få 78 grader, men funker greit.
Men ellers er jeg fornøyd.
Hei.
Har kjøpt inn en Steba gryte som jeg skal bruke til skyllevann. Var å testet oppvarmingstid og termostat nå. Funker ok, men det er en helt sinsykt irriterende ting. Stebaen gir lydsingnal når den har kommet opp i angitt temperatur, problemet er at lydsignalet ikke slutter. Den piper til...
Hvis motivasjonen er kun billig og godt øl så kan jo du starte med ekstrakt brygging. Enten ferdig sett eller å bruk tørr maltekstrakt og spesial malt. Da trenger du kun en kjele til å koke i, meske pose for spesial maltet og så bør du ha en kjøler. Dette er enkleste og billigste veien å lage...
Ved bruk av my spesial malt, flaket malt og slikt så er det en fordel å legge til risskall i mesken. Her er en fin artikkel om bryggingen av baltisk porter hos Ringnes og hva de gjorde for å unngå stuck mash http://anders.geekhouse.no/blog/beer/RingnesPorter.html
Frode
Hvis det blir for mye grums eller noe som fester seg til temp proben så kan den gi feil temperatur også. Har opplevd det en gang. Var en sasion jeg brukte 1 kg sukker i kok. Helte sukkeret for raskt oppi og det likte ikke temperatur proben.
Jeg bruker hatt til Speidelen også, merker enorm...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.