Nylig innhold av Gunnar Schie

  1. G

    Saflager s-23

    Hei. Takk for kjapt svar. Da forsøker jeg å legge meg på 15 grader på denne
  2. G

    Saflager s-23

    Fant en Anchor Steam clone på nettet. I oppskriften står det at det skal benyttes Saflager S-23 og gjæres på 20 grader. Dette blir litt feil for meg, jeg bruker denne gjæra på ca 12 grader normalt. Noen som har erfaring på dette? gunnar Schie
  3. G

    Choco Milk staut - Infeksjon

    Kanskje det ikke er det, smaker helt greit synes jeg [emoji481] Sent from my iPhone using Tapatalk
  4. G

    Choco Milk staut - Infeksjon

    Jeg har brygget en choco Milk staut som har stått til gjæring i 3 uker. Den var antakelig klar til tapping etter 2 uker, men rakk ikke tappe på fat før. Nå ser jeg at det var antydning til infeksjon på toppen av fatet. Vil da hele batchen være infisert og ødelagt? Jeg satte ned i hevert og...
  5. G

    Karbonering på flaske

    Da har den varmt i noen dager og satt i kjeller på 5 grader en uke. Den har nå fått veldig bra kullsyre, men det blir ikke noe skum( dvs. Skummet forsvinner med en gang) Kan dette bli bedre etter litt «lagring»? Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. G

    Karbonering på flaske

    Da er litt mer sukker tilsatt hver flaske. Setter dem lunt i ei uke til da så får vi se.... :) Sent from my iPhone using Tapatalk
  7. G

    Karbonering på flaske

    Hei igjen Da har den stått varmt 22+ i 14 dager til, men ganske slapp karbonering. Hva kan jeg gjøre? Jekke opp alle flaskene og tilsette en halv t- skje sukker??? //Gunnar Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. G

    Karbonering på flaske

    Takk for gode tilbakemeldinger. Jeg bruker Muntons drops for første gang. Ser ut som jeg bare må prøve å sette litt varmere en uke til da. Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. G

    Karbonering på flaske

    Har brygget en kölsch og tappet på 0,33 flasker. Har stått i romtemperatur (ca. 18 grader) i 14 dager og ser at det er veldig lite kullsyre enda. Jeg brukte 1 stk. karboneringsdrops pr. 0,33 flaske. Bruker lagerøl lengre tid på å produsere kullsyre? Hvor lang tid kan jeg la det stå i...
  10. G

    Humleposer

    Takk for raskt svar. Jeg mesker og koker i kjele uten pumpe. Her er det snakk om Thunder hopped double IPA. Dvs mye humle :) Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. G

    Humleposer

    Hei. Det står ofte i oppskrifter at det anbefales å benytte humlepose eller hopspider under kokeprosessen og tørrhumling. Hva anbefales fra erfarende bryggere? Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. G

    Tørrhumling i corneliusfatet

    Takk for det :) da burde dette fungere. Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. G

    Tørrhumling i corneliusfatet

    Jeg prøver, takk for tipset Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. G

    Tørrhumling i corneliusfatet

    Står også at denne skal brukes i gjæringsprosess karet, men denne ekstrakten burde jo være perfekt med tanke på «forurensning» i fatet. Sent from my iPad using Tapatalk
  15. G

    Tørrhumling i corneliusfatet

    Hei Jeg har brygget ekstrakt sett i ett års tid, men i sommer har jeg forsøkt meg på all-grain sett, som blir noe helt annet øl. Har brygget en sommer IPA som jeg synes mangler humlesmak. I oppskriften ble det ikke nevnt noe om tørrhumling, men nå er ølet over på fat og CO2 er på plass. Er...
Tilbake
Topp