Nylig innhold av Haakon

  1. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Tok et rør ut av fryseren med wlp002 og tinte raskt i vannbad på 35 grader etter tipset til @rosnes . Full fart i kolba så da fungerte nedfrysningsprosessen på kort sikt. Hvorvidt det holder over lenger tid kan man ikke si enda. Skal brukes i en esb i helgen.
  2. H

    Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

    Er nanocannerne kommet? Noen som vet?
  3. H

    Til Salgs Bryggekjele craft hardware med 4 tc porter 57L

    Selger en bryggekjele fra Craft Hardware i Tyskland. Totalvolum 57 L. Kjelen har 4 sveiste 1,5" triclamp porter og egner seg til det meste. 3 porter nede over bunn og 1 port oppe på kjelen. Etset literskala på innsiden, noe kosmetisk bøy på kanten av lokket som lett kan rettes ut, men har ingen...
  4. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Rør med wlp029 til bunnfelling i et par dager, så tømmes vørter og erstattes med glycerolblanding. Lot meyeren stå i kjøleskap noen dager før det ble helt av slik at volum av gjær og vørter var 50/50. Ristet dette i blanding igjen før overføring til røra med sprøyte. Wlp029 var enklere å jobbe...
  5. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Prøvde kinarør fra RS, utfordringer med at lokkene ikke holder tett. Vil helst ikke mate gjæren med isopropanol.
  6. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Da er forsøket i gang. Blandet 30% glyserol som stod i kokende vannbad ganske lenge før det fikk kjøle seg ned over natten. Brukte en pappeske som holder for røra. Gjæren er wlp002 som har samme egenskaper som sement så måtte være kreativ. Fikk ut ren gjær som ble blandet 50/50 med...
  7. H

    Gjett hvilken gjær - julenøtt

    Takk. Skal fryses ned i morgen. Skal gi den ekstra tid med glycerolen
  8. H

    Gjett hvilken gjær - julenøtt

    Synker som sement når man slår av røreren. Dyrkes opp for å teste frysing av gjær. Kunne jo kanskje valgt en gjær som blander seg med væsker til det prosjektet…
  9. H

    Gjett hvilken gjær - julenøtt

    Spot on, wlp002:-)
  10. H

    Gjett hvilken gjær - julenøtt

    En liten julenøtt, gjett hvilken gjær som snurrer i kolba her:
  11. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Når dere fryser i eppendorf rør, lar dere det være en luflomme i røret slik at væsken kan ekspandere når den fryser? Eller fyller dere de helt opp?
  12. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Hei og takk for god informasjon. Hvilket blandingsforhold bruke du på glyserol-vann? Når du dyrker gjær for nedfrysning, drenerer du bort mest mulig vørter og tar så tykk gjærblanding som mulig?
  13. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Takker. Har bestillt 15ml sentrifugerør og skal finne noe jackofoam og lage beholder til fryseren, der har vi glyserinen. Tenker å teste dette fra fryseboks til glass for å se om det fungerer.
  14. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Trenger vel kun følgende? Glyserol (apotek, 119,- for 100ml) Sentrifugerør (eks fredriksens scientific, 50stk for 198,-) Sprøyte 10ml (apotek) Gjær Tror egentlig dette er ganske enkelt og rimelig. Viktigste er vel at frysekonserverings væsken er 100% steril.
  15. H

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Er også i startfasen på å få til dette, men mangler kunnskap. Gjær står fort for over halvparten av kostnadene med et brygg og butikkutvalget begrenser mangfoldet i gjærbruken. Webinar om vi har noen som har tid og kunnskapen?
Tilbake
Topp