Nylig innhold av Hans B

  1. Hans B

    Egen humle

    Ville brukt den sent i kok da man ikke aner hva bitterheten på humlen er.
  2. Hans B

    Er tørrgjær Løsninga?

    Denne konklusjonen kom jeg også til for en stund siden. Kjøpte 500g aeb w fermolager gjær fra maltmagnus for ca 500kr. Fersk og ny gjær ved hvert brygg. Stort enklere og billigere kan det ikke gjøres. Slipper også å tilsette oksygen.
  3. Hans B

    4 mislykkede Cider batcher. på vei til å gi opp snart.

    Vil anbefale å bruke en annen gjær en Mangrove cidergjær. Har dårlig erfaring med den, eneste gjæren jeg har opplevd svovelsmak med. Bruk heller for eksempel en av cidergjærene til fermentis.
  4. Hans B

    Problemer med BIAB og sirkulasjonspumpe

    Skal man brygge biab med resirkulering bør meskeposen ha god gjennomstrømning, ideelt 400 micron. Bruker det selv i kombinasjon med falsk bunn. Står mer om detter her: https://www.crafthardware.de/en/blogs/allgemein/rezirkulierende-biab-anlagen
  5. Hans B

    Praksis som har endret seg

    Koker de fleste øl i 30 minutter og har sluttet å skylle. Gir en lettere bryggedag og ikke merket noe reduksjon i kvaliteten på ølet.
  6. Hans B

    Humlestiklinger ønskes kjøpt

    Har hallertau, cascade og Willamette. Om du gidder å ta turen til Halden kan du få i bytte mot noe hjemmebrygg.
  7. Hans B

    Til Salgs 57l kjele

    Selger en 57l kjele med 3 tri clamp uttak. Følger med diptube. Pris: 3000 Finnkode: 252817679 for bilder.
  8. Hans B

    Aga Humlepung (cider)

    Har selv kun prøvd med tørrhumling, da med citra. Og synes det blir godt. Men har lest at man kan ta ut litt av cideren, varme den opp til maks 75 grader og tilsette humle. La den stå i 20-30 min og ha det tilbake i resten av sideren. Blir vel da tilnærmet whirlpool humle.
  9. Hans B

    Brewly W-34/70

    Er dette samme gjær som brewerly? https://maltmagnus.se/p/ingredienser/jast/storforpackning/w-fermolager-500-g-aeb.html Produsert av aeb og erstatter for w-34/70 står det. Fin pris også!
  10. Hans B

    Ny Grainfather 40 i to utgaver

    11000 hos themaltmiller.co.uk, ca 12000 med frakt og fortollingsgebyr. Bestillt store kjeler der i fra før. Har fungert veldig greit, skriver av engelsk moms automatisk.
  11. Hans B

    Cider fra epler (nybegynner)

    Nei, gjør ikke noe med råsaften før gjæring. Er ikke feil å bruke cambden, men heller ikke nødvendig.
  12. Hans B

    Cider fra epler (nybegynner)

    Har presset cider av hage epler i en del år nå og vi bruker hverken gjærnering eller campden. Tilsetter kun gjær og lar den gjære på kjellertemperatur 10-15 grader. Da får du en rolig og langsom gjæring som tar vare på mye av eplesmaken. Tar gjerne 3-4 måneder før den er ferdig gjæret.
  13. Hans B

    Hjørnekutting uten kompromisser

    Gått over til å brygge biab uten å skylle. Mister litt effektivitet men er jo bare å kompenserer med litt mer malt. Ligger på 65-70 % effektivitet. Har også sluttet med utmesk på 76 grader. Dette har gjort bryggedagen enklere og raskere for meg.
  14. Hans B

    Ventilator hette

    Ventilator hette til salgs. https://www.finn.no/223708442
  15. Hans B

    Til Salgs Solgt. Ss brewtech 20 gallon kjele

    Følger med triclamp termometer og ventil til Whirlpool port.
Tilbake
Topp