Supert initiativ!
Skulle gjerne vært med, men med en høygravid kone, så har jeg nå hvite uker. Terminen er i morgen, så vi venter i spenning på en ny ølbrygger i familien :ilike:
Jeg har opplevd dette mange ganger selv, og enda ikke fått noe infisert øl.
Det er de standard bøyde gjærlåsene jeg bruker, men jeg lurer på om det er noen som er erfaring med Duplex gjærlåsene og om
de er bedre i forhold til å "holde på vannet" ;)
Hvis jeg kjøper pant, og ikke vet hvor de har vært, så pleier jeg å kjøre 150/150. Det vil si 150 grader i 150 minutter.
Etter å ha vasket og fjernet etiketter osv, så lar jeg litt vann være igjen i bunn og setter alufolie over tuten.
3 dager før flasking begynner jeg å klargjøre flaskene...
Så man trenger 1stk 1/2" hunn og 1 stk 1/2" hann for tilkobling ?
Et alternativ ifht til å bestille fra USA, er kanskje en slik http://www.maritim.no/vvs/rordeler/messing/slangekopling-1-2-13-mm-messing.
De har også tilsvarende tilkobling for hunn.
Jeg fikk min for en ukes tid siden, og har lurt på akkurat det samme.
Resirkulerings armen er i hvertfall 1/2" FTP (female). De andre tilkoblingene er jeg litt usikre på.
-Hans Christian
Jeg har tenkt på å endre meskerutinene mine en stund og har hatt samme tanken selv når det gjelder slange og resirkulasjon
for å skape som du sier en whirlpool effekt. Men hvordan er dette med tanke på å tilføre oksygen i mesken ?
Jeg går med planer om å lage en lambic, og til det skal det jo brukes gammel humle som har mistet all sin bitterhet.
Hvordan kan jeg beregne IBU på en humle som er 2-3 år gammel ?
Nå har jeg ikke så gammel humle liggende, men har lest at det er mulig å oppnå ønsket resultat ved å knuse pellets...
Jeg gjør også dette med pant som jeg har kjøpt på butikken, legger de i kaustisk soda en stund og går over med en flaskebørste, da fjerner jeg etiketter og får rengjort flaskene.
Deretter vasker jeg alle flaskene mine med Zalo og flaskebørste før jeg baker de i ovnen. Det første skrittet gjøre...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.