Nylig innhold av Helge T

  1. Helge T

    Ønskes kjøpt: Speidel Brewmeister 50L

    Be om oppkrav, åpne pakken på postkontoret.
  2. Helge T

    Ønskes kjøpt: Speidel Brewmeister 50L

    http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=48814479&searchclickthrough=true&searchQuery=speidel
  3. Helge T

    Ønsker å kjøpe en magnetrører!

    Jeg lagde min selv med en strømforsyning fra Clas Ohlson (129.-), vifte fra PC(gratis eller hundrelapp), plastbox fra Clas (49.-), magneter til femtilappen, lim og rørepinne. Jeg hadde de fleste delene liggende fra før, så utgiftene var ikke-eksisterende, men under 500.- er nok rett.
  4. Helge T

    Flaskebombe!

    Jeg bruker coopers og fikk infeksjon i ei flaske. Den begynte å bule litt. Åpnet den på balkongen og den skjøt ned i gulvet, ølspruten stod over alt. Ante meg noe slikt i forkant, så jeg var i bar overkropp. Mye lettere å vaske bort en øldusj enn å plukke glasskår fra brystkassen.
  5. Helge T

    Dogfish Head gjør det igjen :)

    Det morsomste med historie er jo de gangene ting ikke forandrer seg i det hele tatt.
  6. Helge T

    Infeksjon av starter

    Hei Nicolai, Tekniker-Helge fra Hulen/Garage osv. her. Som Ketil nevner er det liten risiko. Dette også fordi gjæren du tilsetter vil ganske raskt overta vørteren og gjøre den mindre levelig for andre bakterier når du lager starter. All starter jeg har dekantert har smakt dritt.
  7. Helge T

    Hvordan blir denne (billig) ølen?

    Ville aldri brukt bakegjær på drikkevarer. Det er en gjærstamme som er dyrket frem for høy CO2-produksjon og beregnet for bakevarer.
  8. Helge T

    Hvordan blir denne (billig) ølen?

    Problemet er vel også at en utgjæring fra 55 til 04 er 95% utgjæring, noe ca ingen gjærtyper greier. 007 har veiledende utgjæring på 70-80% og 75% utgjæring vil gi FG på 1.014, noe som virker mye mer realistisk.
  9. Helge T

    Hvordan blir denne (billig) ølen?

    Så lenge hygiene, gjærmengde og gjæringstemperatur er på stell så må det iallefall bli drikkendes. Stusser litt på farin, men ellers ser det greit ut.
  10. Helge T

    Hvordan blir denne (billig) ølen?

    Regner med det er en skrivefeil på FG, hvis ikke blir det svært søtt, og du må nok drepe gjæringen for å stoppe på det nivået.
  11. Helge T

    Bryggertabber

    Da kan det gå å ikke blande ut i det hele tatt og. Man smaker ikke forskjell på 100 IBU og 130 IBU.
  12. Helge T

    Jomfrubrygget nærmer seg, men hva skal vi brygge...

    Jeg har brygget kanskje 20 brygg og bryr meg enda ikke om å treffe OG, ettersom jeg ikke anser det som et kriterie for godt øl. Dersom jeg hadde bommet med 10 poeng ville jeg justert beregningene mine til neste gang, men føler å treffe OG er et av de kriteriene for brygging som uforklarlig nok...
  13. Helge T

    Bryggertabber

    Ville ikke anbefalt å blande ut på den måten. Jeg ville brygget en vørter uten bitterhumle og blandet ut til en passende IBU. Hva er OG og planlagt FG?
  14. Helge T

    Nivåmerking i kokekjele?

    Jeg bruker en metall-linjal. Kokekjelen er 29cm dyp og 27 liter. 29/27=0.931 liter per cm.
  15. Helge T

    Jomfrubrygget nærmer seg, men hva skal vi brygge...

    Er enig med StoreMy, dersom ting går skeis er det greit å ikke ha et komplisert humle- eller meskeskjema å forholde seg til.
Tilbake
Topp