Og forresten, har planer om å lage en ny. Ta det beste fra de to siste gangene, jobbe mer med starteren i forkant, og være mer obs på hva jeg tilsetter av smak.
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Har laget øl med surdeigstarter som gjær to ganger, begge med godt resultat. Første gang lagde jeg en enkel øl, men pilsmalt og kun gammel humle i begrensa mengde. Fikk veldig god tilbakemelding fra folk som liker surøl. Brukte nok nærmere en måned på utgjæring.
Andre gangen ble det en råøl med...
Ser den, samtidig henter ikke Q melk på søndager og helligdager, så da trår Tine til for eierne, nemlig bøndene, har jeg hørt. Ubekreftet, ja, utenkelig, nei.
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Holder på å koke opp vørter til starter og oppdaget plutselig svart gugge i skummet. Kolben ble vasket godt før bruk, men jeg glemte å ta ut magneten.
Er det no go og start igjen eller bør det gå greit? Og ikke minst, hva kan det være? Er det rett og slett magneten?
Sent fra min SM-G973F via...
Jeg brygger rett ved en sluk, i en grovkjeller. Så jeg mistenker ned i sluket. Fukt på gulvet er ingen indikasjon, da det var der allerede etter litt søl ved klargjøring.
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Tipper det var pumpearmen, som hang utfor kjela, samtidig som ventilen ikke var helt igjen, bare delvis. Skjønner det ikke helt, men skal definitivt lukke ventilen helt neste gang.
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Det virker som om tabbene forfølger meg om dagen. Min skamfulle post den 10. april endte med knust hydrometer og OG på 80-tallet som følge av dette. Men stout blir det i alle fall...
I dager lager jeg en lager, var nede i kjelleren i registrerte starttidspunkt for kok, ca 27 liter til kok...
Tenkte å lage en litt utradisjonell lager med litt rug, hva tror dere om det?
86% pilsner malt
10% rugmalt
4% syremalt
20g ekg i 60 minutt
10g Columbus i hopstand (80° i 15 minutt)
Gjæres med M76 tenkte jeg.
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
I kaos rundt flytting, oppussing og hjemmekontor/hjemmeskole osv har dagene gått helt i kluss og jeg har alt klart til BE, som jeg trodde var i morgen [emoji15]
Det blir nå i alle fall en kraftig imperial stout i morgen, Skammens post! #flau
Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Da har jeg jobbet meg opp mot og tid til å være med i år og har kjøpt inn en modifisert ingnrediensliste basert på hva de lokale butikkene tilbyr.
Det jeg lurer på i første omgang er:
Jeg holder på å jobbe opp en 007 som jeg hadde en liten slant av fra et tidligere brygg, jeg rekker to runder...
Flasket en two captains i dag som har blitt stående 1,5 uker på overtid. Altså 3,5 uker til gjæring. Gjæret på 20-21 grader.
Glemte å måle fg før flasking, glemmekontor og glemmeskole for barna, men kom på det med siste rest av ølen. Det var fg 1.018, skulle vært 1.008. Og var 1.082 og den ble...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.