Nylig innhold av Hogne W Helgesen

  1. Hogne W Helgesen

    Surdeig og surøl

    Og forresten, har planer om å lage en ny. Ta det beste fra de to siste gangene, jobbe mer med starteren i forkant, og være mer obs på hva jeg tilsetter av smak. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  2. Hogne W Helgesen

    Surdeig og surøl

    Har laget øl med surdeigstarter som gjær to ganger, begge med godt resultat. Første gang lagde jeg en enkel øl, men pilsmalt og kun gammel humle i begrensa mengde. Fikk veldig god tilbakemelding fra folk som liker surøl. Brukte nok nærmere en måned på utgjæring. Andre gangen ble det en råøl med...
  3. Hogne W Helgesen

    Pastry Stout?

    Det var vel helst det jeg var på jakt etter selv [emoji849][emoji849] Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  4. Hogne W Helgesen

    Pastry Stout?

    Hvilken oppskrift skal du bruke? Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  5. Hogne W Helgesen

    Om øl i mediene

    Når du sier det har jeg i grunnen hørt snakk om det også ja. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  6. Hogne W Helgesen

    Om øl i mediene

    Ser den, samtidig henter ikke Q melk på søndager og helligdager, så da trår Tine til for eierne, nemlig bøndene, har jeg hørt. Ubekreftet, ja, utenkelig, nei. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  7. Hogne W Helgesen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Holder på å koke opp vørter til starter og oppdaget plutselig svart gugge i skummet. Kolben ble vasket godt før bruk, men jeg glemte å ta ut magneten. Er det no go og start igjen eller bør det gå greit? Og ikke minst, hva kan det være? Er det rett og slett magneten? Sent fra min SM-G973F via...
  8. Hogne W Helgesen

    Bryggertabber

    Jeg brygger rett ved en sluk, i en grovkjeller. Så jeg mistenker ned i sluket. Fukt på gulvet er ingen indikasjon, da det var der allerede etter litt søl ved klargjøring. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  9. Hogne W Helgesen

    Bryggertabber

    Tipper det var pumpearmen, som hang utfor kjela, samtidig som ventilen ikke var helt igjen, bare delvis. Skjønner det ikke helt, men skal definitivt lukke ventilen helt neste gang. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  10. Hogne W Helgesen

    Bryggertabber

    Det virker som om tabbene forfølger meg om dagen. Min skamfulle post den 10. april endte med knust hydrometer og OG på 80-tallet som følge av dette. Men stout blir det i alle fall... I dager lager jeg en lager, var nede i kjelleren i registrerte starttidspunkt for kok, ca 27 liter til kok...
  11. Hogne W Helgesen

    Gitt Bort 500gr laktose uåpnet (GITT BORT)

    Tar gjerne imot og gir et par flasker øl i motbytte. Sender pm. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  12. Hogne W Helgesen

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Tenkte å lage en litt utradisjonell lager med litt rug, hva tror dere om det? 86% pilsner malt 10% rugmalt 4% syremalt 20g ekg i 60 minutt 10g Columbus i hopstand (80° i 15 minutt) Gjæres med M76 tenkte jeg. Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  13. Hogne W Helgesen

    Bryggertabber

    I kaos rundt flytting, oppussing og hjemmekontor/hjemmeskole osv har dagene gått helt i kluss og jeg har alt klart til BE, som jeg trodde var i morgen [emoji15] Det blir nå i alle fall en kraftig imperial stout i morgen, Skammens post! #flau Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
  14. Hogne W Helgesen

    Birger Eriksen-dagen

    Da har jeg jobbet meg opp mot og tid til å være med i år og har kjøpt inn en modifisert ingnrediensliste basert på hva de lokale butikkene tilbyr. Det jeg lurer på i første omgang er: Jeg holder på å jobbe opp en 007 som jeg hadde en liten slant av fra et tidligere brygg, jeg rekker to runder...
  15. Hogne W Helgesen

    Tråden for dumme spørsmål.

    Flasket en two captains i dag som har blitt stående 1,5 uker på overtid. Altså 3,5 uker til gjæring. Gjæret på 20-21 grader. Glemte å måle fg før flasking, glemmekontor og glemmeskole for barna, men kom på det med siste rest av ølen. Det var fg 1.018, skulle vært 1.008. Og var 1.082 og den ble...
Tilbake
Topp