Så den er ikke innom kjøleskapet?
Hvor lang tid pleier det å ta fra du slår av magnetrøreren til gjæren har lagt seg godt nok til at du kan helle ut væsken?
Jeg skal kjøre i gang en gjærestarter for første gang. Har lest meg opp på prosessen, sett en del YouTube-tutorials og kjøpt inn alt nødvendig utstyr.
Det eneste jeg er usikker på er hva som er den beste måten å få gjæren fra kolben og over i vørteren på?
Og hvor lenge kan kolben stå i...
Hei dere!
Jeg brygget på lørdag. Nå er det 5 dager siden, og det er ingenting i gjæringsspannet som tilsier at gjæringen har startet.
Jeg brukte 1 pakke (10g) tørrgjær 'Mangrove Jack’s M84 Bohemian Lager' i 20 liter vørter.
Vet at denne gjæren jobber i bunnen av spannet, og at det kan gå inntil...
Har målt brygget til ca 1.014 nå i ettermiddag. Ned fra 1.048 for 9 dager siden. :)
Så da ser det ut til at tingene går sin gang likevel, eller?
Det lukter ikke spesielt mye av det. Mindre enn ved tidligere brygg. Tenker jeg måler på nytt om en uke, og ser hvordan det ser ut da.
Noen kommentarer...
Med ingen synlige tegn mener jeg minimalt med skumdannelse og ingen aktivitet i gjærlåsen. Vet at det ikke nødvendigvis har noe å si, men blir likevel litt bekymret.
Kan laste opp et bilde når jeg kommer hjem i ettermiddag.
Heisann! Holder på med en mer eller mindre egenkomponert Stout. Den har stått til gjæring nå i 9 dager, men det er ingen synlige tegn til at det 'skjer noe' i spannet.
Noen tips eller råd? Her er oppskrift og notater:
Oppskrift
Maltblanding
Maris Otter Pale Malt 4000...
Regner med en del av dere gjenbruker flasker dere har kjøpt på butikk eller på polet. Det har jeg også tenkt å gjøre. Begynner å få ganske mange etterhvert.
Men opplever at det er SVÆRT vanskelig å fjerne original etikett og ikke minst limen fra flaskene.
Noen her som har tips om hvordan dette...
Hei!
I dag har jeg satt min første batch noensinne. Oppskriften ble fulgt til punkt og prikke og nå står det til gjæring. Det ser ut som noe kan bli til øl en gang. :)
Den eneste utfordringen jeg møtte underveis var hvordan jeg leser av hydrometeret. Som seg hør og bør tok jeg en prøve av...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.