Nylig innhold av jFrode

  1. jFrode

    Purge nytt fat med gass fra tomme fat?

    Det er nok riktig. Har bare gjort dette med fermzilla, men jeg er med på tanken om å gjennomstrømme et tomt fat. Set it and forget it. Det er så lite plunder at man bare kan gjøre det til en del av gjæringsforløpet. Jeg har aldri brukt starsan i fat, men alltid brukt kokvarmt vann som jeg...
  2. jFrode

    Purge nytt fat med gass fra tomme fat?

    Du må ha et gjæringsfat som tåler litt trykk. Det er ikke rare trykket som trengs for dette tror jeg. Å dytte ut 20 liter fra et fat er i hvert fall gjort over natten. Det er det mest nøyaktige jeg har av målinger. Det er litt gøy å bruke den naturlige prosessen, men som nevnt tidligere bør...
  3. jFrode

    Gjærstarter

    Spennende. Du bedriver aktivitet nok til å fylle et forum på egenhånd.
  4. jFrode

    Gjærstarter

    Her er artikkelen som dette exBEERimentet er bygd på. 1.008 SG er den sukkermengden som i det eksperimentet gir høyest ROI, men du må vel ha en rimelig stor kolbe, og nok oksygen, FAN etc.... ARtig lesing som jeg begynte på sikkert 10 ganger før jeg klarte å komme igjennom med det jeg tror var...
  5. jFrode

    Er oksygenering nødvendig?

    Fordelen med akvariepumpe og vanlig luft er kanskje at man tilfører gjæren oksygen over litt lengre tid. Kanskje den får bedre tid til å ta opp nødvendig oksygen da. For noen gjærtyper kan muligens konsentrasjonen bli for lav. Etter å ha lest en av de nesten 10 siders forumtrådene på HBA for...
  6. jFrode

    Vitenskapelige kilder / Bøker - Trykkfermentering

    Du har nok rett i dette. WLP002 ble en slags besettelse for meg på et tidspunkt. Noen ganger har resultatet blitt akseptabelt/bra, andre ganger underattenuert og «rotete». Det begynte med Scott Janish sin blogg hvor han gjæret 25 etterfølgende batcher med 002 over et år med så vidt jeg husker...
  7. jFrode

    Vitenskapelige kilder / Bøker - Trykkfermentering

    Et av resultatene var en ørliten reduksjon av fuselalkoholer (om det er et ord). Det var en større reduksjon av andre estere. Denne ene testen mener jeg ble gjort med US-05 som han poengterer er en gjær som produserer lite fusel i utgangspunktet. Jeg tviler ikke på at andre gjærtyper kan gi...
  8. jFrode

    Vitenskapelige kilder / Bøker - Trykkfermentering

    Her er det en som har gått vitenskapelig til verks. Fortsatt bare et datapunkt, men det motsier litt hva denne ringreven sier om fusel. Fusel er min erkefiende, og det jeg gjør med brygging handler mye om å unngå dette.
  9. jFrode

    Chit malt/diastatisk malt (Spitzmalz)

    Jeg tror og at det kan være noe i det Finn. Kanskje en kombinasjon av enzymer i fra humla på humlerike øl sammen med nok gjær i flaska. Mitt ene datapunkt for å understøtte dette er at jeg oppbevarte uvitende to flasker i fra en batch med Amber Lynn i fra Brygg Selv som jeg var ekstra raus med...
  10. jFrode

    Chit malt/diastatisk malt (Spitzmalz)

    Selvfølgelig. Alt for sent å svare på meldinger. 2-5 % er typisk innenfor det disse tyskerne nevnte om jeg husker riktig. Tyskere og amerikanere er tenker ofte diametralt motsatt når det gjelder utførelse og til dels prosess så jeg er ikke overrasket over at Finn nevner opp til 20 %. For...
  11. jFrode

    Chit malt/diastatisk malt (Spitzmalz)

    Hel sekk på 25 kilo
  12. jFrode

    Chit malt/diastatisk malt (Spitzmalz)

    Det er Det er det de fra Best Maltz sier i podcasten og. En bedre løsning enn carapils, men bør ikke brukes i samme mengde. Jeg har sett det beskrevet som six-row barley møter carapils. Veldig nysgjerrig på det, men som du skriver om mengde så er det i overkant å kjøpe 25 kilo for min del :)
  13. jFrode

    Chit malt/diastatisk malt (Spitzmalz)

    Her får man svarene. Det er det siste temaet som tas opp i podcasten. https://podcasts.apple.com/no/podcast/the-brewdeck-podcast/id1527835620?i=1000515525136 mye protein, men lite diastatisk evne.
  14. jFrode

    Gjærstarter

    Dette høres for meg nesten ut som fasiten. Ikke spesielt komplisert heller. Smart å varme opp før man skal ut å løpe sier de som driver med slikt.
  15. jFrode

    Gjærstarter

    Kjapp kommentar til SNS starter så fikk jeg det forklart litt som at det var som å pitche topphøstet gjær rett i fra et gjæringskar til en ny fermetering. Gjæren er ferdig med å bygge seg opp (ta opp næringsstoffer), og er i gang med celledeling og utgjæring. Altså på sitt sunneste. I siste...
Tilbake
Topp