Nylig innhold av Jon F

  1. Jon F

    Konvertere oppskrift mtp kortere koketid og humle-skjema (ekstrakt brygging hovedsakelig)

    Da fant jeg endelig litt tid til å smake på resultatet av dette lille eksperimentet. Kjørte en liten uhøytidelig trippeltest blindtest må vite. 2 glass av samme og 1 av den andre (ala Brulosophy). Merket raskt at to av de skilte seg ut med mer aroma og litt mer krydra smak, mens den siste var...
  2. Jon F

    Redusere viskositet / seigt ferdig øl?

    Går det an å redusere seigheten / viskositeten på ferdig øl med for eksempel et eller annet klarningsmiddel? Brygget en Chili mango IPA med et problem jeg ikke har kommet over før. Aroma og smak er omtrent som jeg hadde tenkt, men ølet er så tjukt / viskøst / seigt at det ikke er så...
  3. Jon F

    HÜLL MELON

    Kjører testbatcher på 1 liter. Huell Melon Single Hop Test Batch: 120g Lys DME (Briess Golden Light) 30g Sparkling amber DME -- 30 IBU Huell Melon - 20 min (3.2 g) 2 g Huell Melon - 5 min 3 g Huell Melon - 0 min - 5 min steep 3 g Huell Melon - Tørrhumle i 5-6 dager. 1 g safale US-05...
  4. Jon F

    HÜLL MELON

    Lagde en single hop test-IPA med denne. Den smakte blant annet nettopp, honningmelon (ganske tydelig når jeg først hadde tatt koblinga) og litt krydra . Ganske ok erfaring sånn sett. Kan nok passe meget bra i en saison.
  5. Jon F

    hva forårsaker besk ettersmak på øl

    Gode vekstforhold for gjæren i gjærstarter er vel ikke nødvendigvis det samme som gode forhold for smaken. Eller? At de kommersielle bryggeriene gjærer på høye temperaturer skal man visst passe seg for å kopiere på hjemmebrygg, da de gjærer i høyere tanker (og da også høyere trykk), som...
  6. Jon F

    Tråden for Mangrove Jack-gjær

    Den tabellen virker mer som en "Tilnærmet-lik"-tabell enn en Ekvivalenstabell.. Utgjæringsgrad og flokkuleringsevne på M36 stemmer i hvert fall ikke med Thames Valley eller Burton Ale (wlp 023). Satte uansett akkurat en belgisk quad med m31 Belgian Tripel, og går for 18-21 over tre dager...
  7. Jon F

    God porter?

    Flaket havre (oat) høres mer fornuftig ut enn "Flaked Barley" i en porter ja. Artig at du skal bruke kun munich som basemalt. Spennende oppskrift som ihvertfall ikke er en "typisk" porter, men betyr jo ikke at det ikke kan bli godt.
  8. Jon F

    Konvertere oppskrift mtp kortere koketid og humle-skjema (ekstrakt brygging hovedsakelig)

    Da ble dette satt på 0.25-flasker i dag og karbonert med Coopers karboneringsdrops. Smaking om en uke tenker jeg!
  9. Jon F

    hva forårsaker besk ettersmak på øl

    Skal ikke på Bjorleik. Samme her, Safale Abbaye ble heller ikke noe tess.. Men har fått en OK trippel, da kjørte jeg, i motsetning til de andre som har fått gjære fritt, tempkontroll på 18-21 grader ramping over to uker og med direkte pitch av en pakke wlp 530 i 5 liter vørter.
  10. Jon F

    hva forårsaker besk ettersmak på øl

    Hvordan har det gått med denne? Evt interessert i å smake her også. Har lagd, eller snarere forsøkt å lage, noen belgiske øl og fått en fæl ettersmak på flere av de, med flere forskjellige gjær. En slags krydra/besk ettersmak. Har konkludert med at det enten er måten jeg lager gjærstarteren...
  11. Jon F

    Konvertere oppskrift mtp kortere koketid og humle-skjema (ekstrakt brygging hovedsakelig)

    Har lurt lenge på hvor mye humlesmak man egentlig får med 30 min tilsettinga, så tok likesågodt å lagde to eksperimentbrygg her i morges. TestBlonde 60 min og 30 min (1 Ltr): OG 1.053 85% Lys DME 7.5% Hvete DME 7.5% Sparkling Amber DME 60 eller 30 min - 28 IBU Huell Melon (5.2%) (hhv 1.7g og...
  12. Jon F

    belle saison versus mangrove jacks m29

    Hvordan gikk dette? Brukte M29 en gang på en Boulevard TAnk 7 klone, og gjæra i et rom som holdt 21 grader. Ble fint, men litt gjærsmak og overkarbonert siden jeg flaska for tidlig, og denne gjæren kan være litt treg på slutten.. Gjorde også splitbatch med 26 grader, men har ikke smakt de side...
  13. Jon F

    IPA med smakstilsetning

    Chili IPA kan bli helt topp det. Er du ute etter å bevare noe av aromaen til Chilien, så anbefales det å dynke chiliene i litt nøytral sprit for å desinfisere og så "tørr-chilie" med dette, og smake fortløpende på det til du har oppnådd ønsket styrke. Frukt har jeg aldri brukt, men vet at det...
  14. Jon F

    Konvertere oppskrift mtp kortere koketid og humle-skjema (ekstrakt brygging hovedsakelig)

    Hadde forøvrig en liknende opplevelse. Et ekstrakt-hurtig-øl med 30 min koking som ble meeeget bra og da jeg skulle lage all-grain versjon av det samme brygget, så endra jeg ikke humleskjema i "don´t change a winning team"-ånden. En Amerikansk Stout forøvrig.
Tilbake
Topp