Nylig innhold av kameltå

  1. K

    For mye kullsyre på flasker

    Laget sukkerlaken med 120g sukker, ca. 5 dl vann. jeg rengjør flaskene først med stoutrens, så skyller jeg gjennom de med vann, deretter bruker jeg en sterkerens blanding i flaskeskyller
  2. K

    For mye kullsyre på flasker

    Det var nettopp dette jeg gjorde. Derfor jeg stiller spørsmål ved hvorfor det skjedde da jeg var såpass forsiktig
  3. K

    For mye kullsyre på flasker

    Jeg har forresten blandet inn ca. 25% sukker, 75% vann. Legger dette i bunn av karet ved omstikk. Neste gang bruker jeg sukkerbit i hver av flaskene
  4. K

    For mye kullsyre på flasker

    Ser tråden har gått ganske off topic, mest grunnet av at jeg ser jeg formulerte meg veldig feil. Spørsmålet mitt var ment som "hvordan forhindrer jeg at at jeg får flaskebombe i denne batchen med ujevn karbonering?" noen flasker har veldig mye kullsyre mens andre har ikke det. Gjelder det bare å...
  5. K

    For mye kullsyre på flasker

    Har nå tappet 6 kasser med øl. Smakte på en flaske, veldig lite kullsyre. 20 sekunder etterpå går det av en flaskebombe. Ikke rørt godt nok i gjæringskaret etter omstikk her altså.... Noen ideer til hva jeg kan gjøre for å passe på at dette ikke skjer igjen? Har rekorket alle flaskene i går, men...
  6. K

    Hvor lett er det å få infeksjon i ølet?

    Eneste posten jeg har funnet på Sterkrens2: https://forum.norbrygg.no/threads/soutrens-sterkrens-blandingsforhold.23657/ Tilsynelatende ikke nødvendig å skylle, blandes ut med et blandingsforhold mellom 1-2mL per liter med vann.
  7. K

    Hvor lett er det å få infeksjon i ølet?

    Da vet jeg ikke om jeg tør å bruke Sterkrens2 lenger. Det finnes lite informasjon på det. Og for meg gir det lite mening at man skal skylle ut sterkrens2 hvis det skal brukes som desinfisering. Satser på å kjøpe en dunk med Star San istedet, så jeg slipper dette styret hver gang :P
  8. K

    Hvor lett er det å få infeksjon i ølet?

    Nå er jeg rimelig forvirret. Jeg var innom Bakke Brygg i Trondheim, og jeg har fått beskjed om at Sterkrens2 blander jeg ut med 5ml på 10L vann, la det stå en god stund, så bare helle det ut. Altså ikke vits i å skylle ut med vann, for da er det ikke desinfisert lenger.
  9. K

    Hvor lett er det å få infeksjon i ølet?

    Forstår. Men ut av nysgjerrighet, hva pleier folk å gjøre hvis de får en eventuell infeksjon? Er det mange som tapper det på flaske og lar det stå og håper på at det smaker godt læll?
  10. K

    Hvor lett er det å få infeksjon i ølet?

    Er ganske bekymret for at jeg får infeksjon i brygget mitt. Jeg har prøvd å være nøye på renhold. Jeg har skylt ut gjærkar med varmt vann, fylt de med en sterkrensblanding på 5ml på 10L vann, og ristet de godt. Men når jeg hadde i kjølespiralene i kokende vørteren glemte jeg å desinfisere de...
Tilbake
Topp