Fermentering under trykk - hva innebærer dette? og hva skal man egentlig velge mtp temperatur osv?
I følge en kontrollert test utført av Chris White / John Blichmann hvor de laget en Munich Helles batch og kjørte 4 forskjellige utgjæringsmetoder på Wlp833 så viser det seg å være noen fordeler...
Skal tappe det ferdig karbonerte ølet på fat og flaske med mottrykks fylling, tenker en liten CC før tapping for å få minst mulig sedimenter med over på fat og flasker før de skal lagres 1-2 mnd.
Da skal gjæren få rydde opp etter seg, takk for svar :)
Førstegangs Kölsch brygger trenger litt hjelp!?
Brygget en Kölsch fra Vestbrygg for 7 dager siden, brukte wlp029 med starter som ble steppet opp til riktig antall celler i henhold til Brewersfriend sin kalkulator.
OG 1.047 og FG på denne oppskriften skulle bli 1.010, men etter 3 dagers gjæring...
Sjekk ut fermentasaurus, med trykksett tapper den direkte til fat fra en slange som flyter ca 2 cm under overflaten. I tillegg kan man karbonere under gjæringsprosessen :) Har ikke prøvd neipa men funker fjell på andre ales
Den suger inn fra en beholder/flaske eller hva du har speisen i, så visst du skal ha eks 60ml i hver 0,5liter flaske så stiller du pumpa inn på 30ml og bare pumper 2 ganger :)
Okei, tenkte det sikkert ble litt mye styr å dra opp sprøyte etter sprøyte så jeg bestilte en sånn som kan stilles mellom 0-50ml og så pumpe kontinuerlig.
https://www.ebay.com/itm/50mL-Continuous-Drench-Gun-for-Cattle-Sheep-Goats-on-Animal-Livestock-Supply/132282650225?_trksid=p2485497.m4902.l9144
Hei.
Noen som kan være behjelpelige med å måle omkretsen på skylkevanns varmeren fra Grainfather?
Har ikke fått min enda, tenkte å få tak i noe isolasjon til denne.
På forhånd takk.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.