Gammel tråd men pærene du har ser mer ut som dessertpærer i formen. Skallet er dog ikke riktig og ser mer ut som en variant av gråpære.
Vanskelig å si noe uten ett tversnitt av pæra også.
Hvis du noen gang satte cider på disse er jeg spent på resultatet! Noen opplever vist "pinking" der cideren...
Min hjemmelagde mottrykksfyller hadde bare mottrykk etter hvert som du fyllte men fikk meg en Nucatap mottrykksfyller med co2 kobling. Det var andre boller!
I tillegg har jeg nå testet en ny keg med karbonering over 3 uker på fast trykk og det monner ikke i det heletatt vs tvangskarbonering...
Jeg plukket fra hverandre en lekkende Picnic 2.1 og klarte det uten at den gikk i stykker!
Da jeg måler diameter på korkens kappe som skal tette mot kranens hus er den 12.8mm på det smaleste og så stikker det ut en leppe på 13.3mm. Huset har åpning på 14.15mm og så stikker det inn en leppe på...
Alt jeg finner så langt sier at cider er litt vanskeligere pga den slipper co2 lettere og trykkene/karboneringen er høyere.
Det passer bra med erfaring så langt, men gir vi opp? Aldri!
Det jeg lurer mest på er om jeg har for lang eller for kort slange. Siden jeg ikke hadde noe reserve tør jeg...
Jeg mente hvis man ikke tilfører gass. Hvis man tapper fra en keg uten gass tilkoblet.
Første halvliter endrer ikke co2 i resten så mye men trykket i keg faller ekstremt en stund.
En kjemiker jeg snakket med regnet ut dette og det tar nesten 4 uker å få ekvilibrium basert på dybden på tanken fra grensesnittet.
Da drives mesteparten av dette via conveksjon pga densitetsvariasjon når gassen blander seg med vesken. Ellers vil en 60cm dyp tank trenge 1000 dager om diffusjon...
Har akkurat begynt med kegs selv (cornelius) og en rask sjekk på tabeller for karbonering viser at 20 grader ikke er en brukbar temperatur for noe som helst karbonering, hverken øl eller cider.
Jeg får ikke kjøleskapet mitt lavere enn 6-8c men det hjelper i hvertfall vs 20c. (Display/kontroll...
Det jeg har lest sier at råte etc skal man ligge unna. Eplene må også være kjølt ned før du vasker dem for å unngå at de trekker inn vaskevannet. Det kan trekke inn allt nasty på overflaten også.
Når det kommer til mark kan du egentlig spørre deg selv: Går produsenter av...
Det virker som om de ikke fungerer i det heletatt over 1Bar uten å lekke. Prøvde å droppe HP og da sluttet den jeg hadde som bare lakk litt å lekke nesten helt, men jeg er ikke imponert.
Over 1 Bar klarer den heller ikke håndtere skummingen på cideren min.
I det siste kit'et jeg åpnet var det også med en reserve kran så jeg monterte denne veldig forsiktig og den er tett ved koblingen der den andre hadde sprekker, men selvsagt lekker den på toppen ut av de to slissene. Ikke like mye som den første gjorde men nok til at det blir skikkelig grisete...
Dessverre lekker den fra kanten med de to avlange slissene i justerings-korken slik oprinnelig beskrevet i første posten i tråden og av flere andre. Denne er helt ny og det sprutet ut der allerede på første forsøk. Jeg fant ut at jeg kunne åpne den raskt for å minimere sølet men den skummer...
Dette var trist lesing!
Fikk min Picnic Tap 2.1 med flaskerør i sommer og nå var cideren klar. Selvsagt lekker den som en sil hver gang den åpnes og lukkes og selv fullt åpen skummer den som ett mareritt. Har forsøkt å droppe trykket i fatet helt ned til 1/2 bar men det hjelper ikke.
Hadde jeg...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.