Nylig innhold av kurtsin

  1. K

    NM 11 LL3 - Pilsner XI - Tore Bjørgo og Asbjørn Rachlew (Asker)

    Ser at dette er en gammel tråd men skulle noen lure på hvordan en kan få litt mer skumfasthet så kan men tilsette litt, ca 1% havregryn sammen med malt, har brukt dette flere ganger og det øker skumfastheten uten å påvirke aroma osv
  2. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Det hjemmelagede maltrøret fungerer utmerket, har ikke hatt noe problem med at maltsengen går tett samme hvor finmalt malten er, litt arbeid med å spa ut malten etterpå men det går greit, 24 kg er det meste vi har prøvd, med 90 liter som sluttresultat i gjærkarene og en effektivitet på 75%, å...
  3. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Da er anlegget ferdig, 3 batcher på 90 liter hver er fullført, fungerer over all forventning, god virkningsgrad, jevn flow ved sirkulering, ingen problem med skalering opp eller ned på størrelse batch og tiden det går å lage en batch på 90 liter med dette anlegget tar om trent samme tid som vi...
  4. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Det forklarer hvorfor vi ikke har fått mer en 60 % effektivitet tidligere, vi har altid løftet maltrøret helt ut ved utskylling, så da mener du at man får best effektivitet ved å skylle mesken mens maltrøret ligger helt urørt? Forøvrig blir konstruktiv kritikk og kommentarer mottatt med stor...
  5. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Forstår ikke helt med hva du mener med tradisjonell kontinuerlig skylling, vi planlegger å bruke vannet som er igjen i kokekar etter meskingen er ferdig, ca 40 liter, dette vannet er allerede oppvarmet til ca skylletemperatur på 70 cels pluss og 40 liter burde være nok til utskylling på en 25 kg...
  6. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Denne PID kontrollen skal visst "lære" hvis det er ett mønster, problemet er som sagt hvis flowen er ustabil, da får PID´en problemer med å skjønne mønsteret.
  7. K

    DIY: Temperaturlogging med Arduino og/eller ESP8266

    Imponerende hitech!!!
  8. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Du skriver "jeg mesker, koker og skyller i samme kjele" regner med du bruker en annen gryte til oppvarming av skyllevann?
  9. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Må regne med noe varmetap men vi bruker tykke silikonslanger, solgt hos Bryggmaker.no, de har minimalt med varmetap, slangene kan også isoleres sammen med isolerte tanker så blir varmetapet forhåpentligvis overkommelig, spørsmålet er også hvor stor flow, ved liten flow blir varmeoverføringen...
  10. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Maltrøret skal selfølgelig løftes under skylling, taljesystem festes i takbjelkene, tror vi har tenkt gjennom det meste men som msevland sier så må man regne med uforutsette problemer. Er mest spent på om HERMS funksjonen blir optimal da det blir forholdsvis stort volum på vannet som står rundt...
  11. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Har ofte problemer med å bruke få ord når jeg skal forklare, kunne sikkert med fordel redusert detaljnivået. Det er altså meningen å meske i ett kar og koke i det andre, meskekaret har ikke varmekilde, kun kokekaret. Håpet er å brygge minst 75 liter sluttresultat for avtapping fordelt på 3 x 30...
  12. K

    Rasjonalisering fra mesk til kok

    Vi er to som holder på å lage hjemmelaget bryggeanlegg og mye fin-tenking ligger til grunn for konseptet som holder på og ta form, målet var å gjøre utstyret enkelt, rimelig, effektivt og så rasjonelt som mulig, fire kombinasjoner som kan ha sine utfordringer å få til og samspille. Vi ser på det...
  13. K

    Endelig: Kristianiastudentenes Haandbryggerlaugs nye bryggeri!

    Kunne det være en ide å kjøre vørter motsatt vei på samme måte speidel bruker, vil tro dette gir en mer luftig eller løs maltseng, men da trenger en toppsil også, med en god toppsil kunne det muligens fungere.
Tilbake
Topp