Er veldig ofte 1/8" NPT gjenger på manometer
Regulatorer er veldig enkle ting. Ventil med justerbart fjærtrykk. Ingenting der som blir ødelagt av slikt.
Kan jo grises til med øl i retur ved uforsiktighet.. Men en middels nevenyttig kan demontere dette og gjøre reint. Zalo og lunka vann er fint...
Har egentlig en lignende løsning, men basert på lagertanker for bar bruk. Disse har et lokk, samme prinsipp som Cornelius fat. Bygd for bruk av innerpose. Har snudd det opp ned, sveisa inn en liten kon med Tri-clamp i bunn. Tapperøret kobles på denne, og har innsveisa et rør som går noen cm opp...
Har laga fatvasker av en stubb vv tank. Montert rør med vaskekule. Kjører ei kraftig pumpe som jeg var heldig å få tak i rimelig. Bryggerirensen skummer litt for mye med vaskekula, så varmer vann og bruker maskinoppvaskpulver. Bruker samme vaskeren til små gjæringskar (30 og 60 liter). Kjører...
Ville satsa på jevn temperatur. Spørs også hva slags gjær du bruker. Lagergjær har i alle fall ikke problemer med 18 grader. US-05 og Kølsh gjær har heller ikke problemer med det. Lavere temp tar litt lenger tid, men ølet trenger uansett litt tid til å stabilisere seg etter karbonering.
Det blei Brett Clausenii. Den har nå tygd seg ned til 1020. Smaker veldig bra, men håper å få den ned litt til. Har tatt prøver jevnlig, og sett den gå ned ca 2p pr uke. Har klarna ei prøve pr uke i kjøleskapet for prøvesmaking. Det har blitt jevnt bedre og bedre. Utrolig fruktig smak, svisker...
Smaker veldig godt, men altfor søtt. Dette er en belgisk mørk sterk. Mye kandis, og endel Special B og Torrified hvete. Ingen krystall eller noe slikt. Burde gå langt ned. Har kommet helt til 1008 med ikke så ulik mix.
Har endelig gjort en kjempetabbe, på 300 liter! Kom for høyt med temp under innmesk. Var sikker på at tempen kom til å falle ned på 65, men slik gikk det nok ikke.
Alfa amylasen kom nok igang for fullt med en gang.. Gjæra med WLP566 slurry i trygg mengde, aldri vært redd for overpitch. Pitch på...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.