Nylig innhold av Lars Grepstad

  1. Lars Grepstad

    Solgt/Kjøpt 3 stk Intertap Flow Control kraner

    Tar gjerne alt. Har en fryser klar for ombygging.
  2. Lars Grepstad

    Termostrips; lurer de deg?

    Vil nok avhenge av romtemperaturen. Om romtemperaturen er vesentlig lavere enn temp i gjæringskaret vil det nok være endel feilvisning.
  3. Lars Grepstad

    Tapping fra fat (IPA) 3635239 på flaske

    Søk på youtube "poor mans beer gun"
  4. Lars Grepstad

    Regulatoren gikk i gulvet..

    Er veldig ofte 1/8" NPT gjenger på manometer Regulatorer er veldig enkle ting. Ventil med justerbart fjærtrykk. Ingenting der som blir ødelagt av slikt. Kan jo grises til med øl i retur ved uforsiktighet.. Men en middels nevenyttig kan demontere dette og gjøre reint. Zalo og lunka vann er fint...
  5. Lars Grepstad

    Bygge karboneringstank av varmtvannsbereder

    Har egentlig en lignende løsning, men basert på lagertanker for bar bruk. Disse har et lokk, samme prinsipp som Cornelius fat. Bygd for bruk av innerpose. Har snudd det opp ned, sveisa inn en liten kon med Tri-clamp i bunn. Tapperøret kobles på denne, og har innsveisa et rør som går noen cm opp...
  6. Lars Grepstad

    Litt spørsmål rundt ølbokser og "can seamer"

    CE... China Export...
  7. Lars Grepstad

    Vasking av fat

    Har laga fatvasker av en stubb vv tank. Montert rør med vaskekule. Kjører ei kraftig pumpe som jeg var heldig å få tak i rimelig. Bryggerirensen skummer litt for mye med vaskekula, så varmer vann og bruker maskinoppvaskpulver. Bruker samme vaskeren til små gjæringskar (30 og 60 liter). Kjører...
  8. Lars Grepstad

    temperatur ved flaskekarbonering

    Ville satsa på jevn temperatur. Spørs også hva slags gjær du bruker. Lagergjær har i alle fall ikke problemer med 18 grader. US-05 og Kølsh gjær har heller ikke problemer med det. Lavere temp tar litt lenger tid, men ølet trenger uansett litt tid til å stabilisere seg etter karbonering.
  9. Lars Grepstad

    For høy FG, bryggetabbe..

    Det blei Brett Clausenii. Den har nå tygd seg ned til 1020. Smaker veldig bra, men håper å få den ned litt til. Har tatt prøver jevnlig, og sett den gå ned ca 2p pr uke. Har klarna ei prøve pr uke i kjøleskapet for prøvesmaking. Det har blitt jevnt bedre og bedre. Utrolig fruktig smak, svisker...
  10. Lars Grepstad

    For høy FG, bryggetabbe..

    Smaker veldig godt, men altfor søtt. Dette er en belgisk mørk sterk. Mye kandis, og endel Special B og Torrified hvete. Ingen krystall eller noe slikt. Burde gå langt ned. Har kommet helt til 1008 med ikke så ulik mix.
  11. Lars Grepstad

    For høy FG, bryggetabbe..

    Den har nå jobba seg ned til 1030. (1035 var målt for 1 uke siden.) Fremdeles mye for høyt.
  12. Lars Grepstad

    Humlenes ulike varighet på smak og aroma

    Tviler på det. Men kapittelet der humlenes egenskaper er lista er veldig lettlest.
  13. Lars Grepstad

    Humlenes ulike varighet på smak og aroma

    Boken Hops, av Stan Hieronymus har en grei oversikt over humler med kommentar på varighet
  14. Lars Grepstad

    For høy FG, bryggetabbe..

    Har endelig gjort en kjempetabbe, på 300 liter! Kom for høyt med temp under innmesk. Var sikker på at tempen kom til å falle ned på 65, men slik gikk det nok ikke. Alfa amylasen kom nok igang for fullt med en gang.. Gjæra med WLP566 slurry i trygg mengde, aldri vært redd for overpitch. Pitch på...
Tilbake
Topp