Flasket en batch Wlp644 i kveld: (Vel høy OG, splitt batch med Wlp670 som skal stå et par mnd til)
11,5 liter, to friske rør uten starter.
24/10 OG = 1098 1098 17 grader
01/11 SG = Dag 8, økt til 20 grader.
1030-WLP670.
1036-WLP644 ...
Har "svovelen" sluppet taket?
Wlp 051 i IPA. Stinker surt dag ca 8 til 16. Støtter meg til teorien under....
I suspect that it starts to make sulfur when it gets stressed, as I've noticed a tendency for it to make lovely fruity smells early in fermentation then sulfur as it struggles to...
Hvordan gikk/går det?
Har selv dobbel mesket en wit (m/ Speidel 20), hvor OG ble enn høyere enn forventet, 1093! (ingen sukker)
Vurderte om jeg skulle dra å kjøpe ny gjær. Men etter å ha lest at Wlp400 "tåler" opp mot 10%, pitchet jeg den.
3 tempererte rør, uten starter. Burda absolutt hatt...
Knakk ett rotorblad på løpehjulet/rotoren til pumpa.(speidel 20) Ahlsell skulle ha 1560,- + frakt + mva for delen! Noen som har ett bedre råd? (tyskerne er ikke så hypp på å sende til non-eu.)
Alex
Cold steepet black malt for første gang i helga, med metoden over. Brukte det faktisk som en del av skylle vannet på speidelen (uten at jeg helt vet hvorfor/ ekstra filtrering kanskje). Skjønner ikke hvorfor safta ikke kan tilsettes før koken, malt rester i safta = harsk? Kan diverse...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.