Nylig innhold av Magnar V

  1. M

    Oxine desinfeksjonsmiddel

    Tusen takk  :ilike: Eller sagt på en annen måte: 1 ml Oxine pr liter. For eksempel 3 ml til 3 liter "vaskevann" ved gjærvasking. Korrekt? I så fall lett å huske. En flaske Oxine (100 ml) skulle gi 33 gjærvask og en kostnad på ca kr. 7,50 pr vask.
  2. M

    Oxine desinfeksjonsmiddel

    Har Oxine fra www.termek.no i hus, men er litt usikker på bruk og utblanding. I henhold til bruksanvisningen: 5 ml Oxine 2% utblandet i 200 ml = 500 ppm. Har en 2,5 liter starter som har stått litt for lenge og som jeg ønsker å teste for deretter å steppe opp på røreren. Hvor mye Oxine 500 ppm...
  3. M

    Hvor handler dere råvarene?

    Du glemte http://petit-agentur.no/ http://bakkebrygg.no/ Det vil si at det etter hvert begynner å bli mange, mange som selger råvarer
  4. M

    Terrasserøking av malt, artikkel i Ølprtalen.no

    Røyka i ca 25 minutter, eller så lenge det var varme i spritblusset. Brukte 18%, det vil si 1 kg av en tottal på 5,55 kg. Virker som det er mer enn nok. Litt vel dominerende røyksmak. Reduserer ned mot det halve neste gang.
  5. M

    Juleøl brygging i desember

    For å ikke gjøre det komplisert for meg selv med matematiske formler og den slags så måler jeg OG etter koking og kjøling til 20gr. Måling underveis gjør alt mer forvirrende.
  6. M

    Terrasserøking av malt, artikkel i Ølprtalen.no

    Har akkurat brygget meg en Møllenberger Holy Smoke Pale Ale med innslag på 18% av egenprodusert einerrøkt malt. Produsert i dag på terrassen i en Sølvkroken røykboks. Funker som juling. Gleder meg til å smake for nå snakker vi om røyklukt i bryggebua.
  7. M

    Terrasserøking av malt, artikkel i Ølprtalen.no

    Dagens tips fra Ølportalen.no om terrasserøyking av malt. http://olportalen.no/2013/12/30/terrasseroyking-av-malt/ Jeg er så heldig at jeg har snekkerverksted og høvel. Har høvlet diverse tresorter, blant annet einer for varmrøyking av fisk og kjøtt i en Sølvkroken røykboks. Så nå blir det å...
  8. M

    Lage spesialmalt av egenprodusert bygg

    Dagens tips fra Ølportalen.no om terrasserøyking av malt. http://olportalen.no/2013/12/30/terrasseroyking-av-malt/ Jeg er så heldig at jeg har snekkerverksted og høvel. Har høvlet diverse tresorter, blant annet einer for varmrøyking av fisk og kjøtt i en Sølvkroken røykboks. Så nå blir det å...
  9. M

    Bakterier og historie

    Takk Gahr. Mine er som nypolert. Beholder de i 4 år til
  10. M

    Bakterier og historie

    ... og et spørsmål til. Siden det anbefales å bytte ut gjæringskar etter et visst antall batcher er mitt spørsmål: etter hvor mange batcher er et gjæringskar av plast "udesinferbar"? Eller, - er vi ikke litt "bakterieparanoide" hvis det blir et must å bytte til nytt etter 20 batcher? Jeg har...
  11. M

    Høy FG med Wyeast 1098 Whitbread

    Min første og andre Whitbread Ale endte begge på FG 1016 etter OG på 1056 med Wyeast 1099 Whitbread. Alt OK med alle andre ting. Testet så dette tjuvtrikset på min 3. Whitbread batch. Kokte ut 250 gram sukker i 2 liter vann (sukkerlake), kjølte ned og tilsatte dette etter 3 dager. Og vips var...
  12. M

    Ny bok: Øl - brygging fra hånd til munn

    ... som en lidenskapelig "nanobrygger" på det 4. året forventer jeg at venner og slekt har lagt merke til min lidenskapelige hobby og passer på at bryggerens faglitteratur er oppdatert. Derfor ble jeg særdeles glad for å få denne i julegave. En god bok
  13. M

    Cry Havoc

    Har brygget en ale på Cry Havoc. 1010 etter 10 dager. Synes det er ok. Lar den godgjøre seg noen dager til og så omstikk. Skal brygge en lager etter samme oppskrift med gjæring på 10 gr. Blir spennende å sammenligne.
  14. M

    Cry Havoc

    Har WLP682 Cry Havoc. Dette er en "raring" fordi at dette er en lagergjær som etter sigende funker både for ale og lager. Hvis man vil ha lager så foregår gjæringen i lagertemp og hvis man brygger ale så gjærer man på aletemp! Gleder meg til å teste. Skal lage to identiske lager-batcher, men...
Tilbake
Topp