Terrasserøking av malt, artikkel i Ølprtalen.no

Dagens tips fra Ølportalen.no om terrasserøyking av malt.
http://olportalen.no/2013/12/30/terrasseroyking-av-malt/
Jeg er så heldig at jeg har snekkerverksted og høvel. Har høvlet diverse tresorter, blant annet einer for varmrøyking av fisk og kjøtt i en Sølvkroken røykboks. Så nå blir det å teste einerrøkt IPA. Har tidligere kjøpt ferdig røkt malt fra Petit, men som det antydes i artikkelen så er det stusselige greier med ingen røyklukt i maltet.
 
Har akkurat brygget meg en Møllenberger Holy Smoke Pale Ale med innslag på 18% av egenprodusert einerrøkt malt. Produsert i dag på terrassen i en Sølvkroken røykboks. Funker som juling. Gleder meg til å smake for nå snakker vi om røyklukt i bryggebua.
 
hvor lenge røyker dere maltet, og hvor mye røykt malt er "passe" hvis det ikke skal dominere så alt for mye?
 
Røyka i ca 25 minutter, eller så lenge det var varme i spritblusset.
Brukte 18%, det vil si 1 kg av en tottal på 5,55 kg. Virker som det er mer enn nok. Litt vel dominerende røyksmak. Reduserer ned mot det halve neste gang.
 
Tilbake
Topp