Nylig innhold av Marius G

  1. M

    Hjemmebryggsmaking - vi prøver igjen i 2015

    Hadde vært trivelig å være med på noe slikt. Akkurat da er jeg desverre bortreist. Skal en tur over dammen, nærmere bestemt Portland. Blir der i fire uker for å smake masse godt øl. Neste gang det skjer noe slikt skal jeg ta med meg litt øl å komme innom.
  2. M

    Produksjon og reduksjon av dimetylsulfat DMS

    Hehe,notert. Farlig misforståelse det  der. Takker :-) finner jeg tid kan det tenkes at det kommer enda flere nerdete innlegg.
  3. M

    Produksjon og reduksjon av dimetylsulfat DMS

    Har nettop trålet gjennom Principles of Brewing Science av George Fix, ble sterkt inspirert til å skrive litt om DMS på bloggen min. http://mgraff.wordpress.com/2013/02/01/produksjon-og-reduksjon-av-dimetylsulfat-dms/
  4. M

    BL 12 1 - Graffs Saison - Marius Graff

    Jeg brukte en blandig av tørkede og fiske urter. Uheldigvis hadde store deler av urtehagen min dødd mens jeg var på ferie, så alle urtene bortsett fra salvien var i tørket form.
  5. M

    Besøk på Nøgne Ø forrige fredag

    Jeg har blogget om mitt veldig hyggelige besøk på Nøgne Ø forrige fredag: http://mgraff.wordpress.com/2012/11/30/besok-pa-nogne-o/
  6. M

    Diskusjon om klone-oppskrifter

    Jeg hadde faktisk min Bjorleik-debut i fjor. Men takk for at jeg ikke regnes som en vanlig dødelig hjemmebrygger :) :)
  7. M

    Diskusjon om klone-oppskrifter

    Hei! Når man er i media er det ikke alltid like lett å få med alle nyanser og detaljer. Slik som at denne Saison-oppskriften har sin opprinnelse fra et samarbeid mellom Stone Brewing Company, Victory Brewing Company og Dogfish Head.  Jeg er helt enig i at man skal gi kred der det hører hjemme...
  8. M

    Hvordan lager du etiketter til flaskene dine?

    Ble inspirert av denne tråden til å skrive litt om mine egne etiketter, hvordan de designes og hvorfor jeg lager dem slik jeg gjør: http://mgraff.wordpress.com/2012/09/07/etiketter-hvorfor-og-hvordan/
  9. M

    Puber i Belgia?

    Hei! Jeg blir å være 3-4 dager i belgia i sommer. Lurer derfor i den sammenheng på om noen vet om noen eksepsjonelt gode puber?
  10. M

    Bilde av ditt øl!

    Pumkin Porter
  11. M

    #1 2008/04 - IPA Hjemmebryggversjon - Nøgne Ø

    Brygget denne for 3 uker siden. Satte meg ned i dag og sammenlignet med orginalen. Min var litt bittrere, brygget for første gang med gass og ny kjel så det kokte over når jeg la i bitterhumlen, erstattet det tapte på gefühlen. Den var også noe mørkere og ikke like fyldig. Fortiden bruker jeg et...
  12. M

    Vin og bar vs bryggselv

    Brukte en liten krydder-morter.
  13. M

    Vin og bar vs bryggselv

    Kjøpte også malt fra Vin og Bar til mitt første brygg. Noe som resulterte i 7 timers arbeid med morteren for å knuse 4 kilo korn. *Elsker sin Corona mølle og håper på MM3 til jul.
  14. M

    Kanel i øl

    Nå har jeg brygget en Porter med gresskar, kanel, muskat og allehånde. Vørteren luktet ekstremt nydelig men nå etter en uke i gjæringsdunken er all kryddersmak/aroma borte. Målte SG i dag og snek meg til en liten smaksprøve, merket ikke noe til krydderet så 0 gram per liter er å anbefale. :)   ...
  15. M

    Brew Dog Rip Tide

    Hei! Sitter og blar i Extreme Brewing av Sam Calagione. Ser at de fleste tilsettninger av kandissukker er på 15 minutter. Slik at sukkeret får løst seg ordetlig opp. Jeg ville personlig brukt krystallmalten fra Thomas Fawcett: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=2246 Når det gjelder...
Tilbake
Topp