Vi har privateid vannverk der jeg bor, så de verdiene jeg har fått oppgitt, er rapporter fra lovpålagte kontroller av drikkevannskilder. Så har aldri sendt inn noe selv
Hva kan jeg prøve i stedet for sukker da til naturlig karbonering? Så en tekst Gahr skrev om vanlig hvitt bordsukker, og han hevdet at det gir ingen smak. Jeg har også tenkt på flaskingen, men der også har jeg prøvd forskjellige rutiner... raskt og forsiktig og sakte, flasketapper, bare krane...
Kan fortelle hvorfor jeg skal prøve det. Jeg har aldri fått godt resultat på flaskekarbonert lager. Men ølet jeg har på fat, blir knall. Det som skjer, er at flaskekarbonert øl får en uønsket smak. Og det samme skjer hver gang, på lager. Har ikke merket det på andre typer øl. Men den lageren jeg...
Spennende! Jeg har liksom brygget i 4år nå, finspisset detaljer, fått kontroll på prosessen, lært mer om selve bryggeprosessen, prøvd mange typer øl, men kjørt løpet ganske «safe» Så nå føler jeg for å ta litt mer sjanser og teste ut litt andre ting. Lære mer om gjær og andre tilsetningsstoffer...
Må svi litt for effektiv forskning :) Tar gjerne imot gode råd eller tips i forhold til krydder/urter/allsidig gjærtyper som jeg bør prøve. Evt artikler/litteratur om slikt
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.