Nylig innhold av Morten Sannerud

  1. M

    Tråden for dumme spørsmål.

    Kan denne da rehydreres i sukkerlaken?
  2. M

    Tråden for dumme spørsmål.

    @Anders90 Denne posten fikk oppmerksomheten min da jeg har en batch stående nå med nettopp S04. Første gang jeg bruker S04, den har nå har stått en liten uke… Har det løst seg for deg på de foregående bryggene med å gi de litt ekstra tid, svirvle flaskene etc? Eller har du løst problemet på...
  3. M

    Spedel Braumeister Plus 20 liter

    Ja, det er helt normalt
  4. M

    Tørrgjør vs. fersk gjær

    Det gikk litt fort her, tror jeg tenkte på berliner weisse…
  5. M

    Tørrgjør vs. fersk gjær

    Snakker dere spesifikt Weissbier eller generelt tysk hveteøl? For hva er galt med WB-06?
  6. M

    Nybegynner med pils

    Hmm, så når jeg syntes hveteølen min blei litt tynn i forhold til Weheinstephaner så burde jeg faktisk forsøke mindre hvetmalt neste gang
  7. M

    Nybegynner med pils

    W-34/70, tre/fire pakker til 20 ish liter var planen. Jeg har så vidt begynt med vannjustering så tanken var å justere pH med lactol. Den sene humletilsetningen var inspirert av en tråd jeg leste her på forumet angående å få humlearoma i pils. Jeg finner mange oppskrifter som har med hvete, så...
  8. M

    Nybegynner med pils

    Takk for gode svar. Jeg hadde tenkt 4-6% hvete og 2% melanoidin, men mulig det kun blir 100% pils og å teste dekstrinasjonssteg. Dette er like mye for min bedre halvdel som ikke er fan av annet enn lyse lagre så om den blir «bleik» tror jeg ikke nødvendigvis det er negativt. Perle ved 60 og 30...
  9. M

    Nybegynner med pils

    Fomler med tanken på å lage min første pils selv. Vil det være en fordel med en dæsj hvete og melanoidin for munnfølelse? Jeg tenkte å bruke Perle da jeg har det liggende, men har også noe Mittelfruh - kan de kombineres med godt resultat?
  10. M

    Lavkarbo (”Lite”) lager oppskrift

    @Holmentoppen fikk du brygget dette og hvordan ble resultatet?
  11. M

    Kvalitetskriterier for øl?

    Jeg ser at Finn sitter på gjerdet, men jeg hang meg opp i noe han skrev i den opprinnelige tråden og som jeg har sitert ovenfor. Jeg har aldri levert øl til konkurranser, men hvis hva Finn skriver er tilfellet, er jo alle variasjoner av parameterne innenfor en typedefinisjon ...svada? Resultatet...
  12. M

    Tråden for dumme spørsmål.

    Trenger ikke fancy kalkulator, V1*C1=V2*C2. V for volum, C for SG
  13. M

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    I forrige pale ale benyttet jeg bitterhumle til 12 IBU, deretter 135g citra og cascade fra 15min og frem til tørrhumle, total IBU 25. Dette ble nok litt for mye humle, den er god men det er bare litt mye. Mulig det hadde balansert bedre med høyere IBU, men jeg er ikke glad i bitre øl. Tror jeg...
  14. M

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Er det noen som har testet oppskriftene fra Speidel sin hjemmeside og/eller har erfaring med Bavaria Mandarina? Jeg har lyst til å teste ut Bavaria Mandarina i en pale ale - 20 L batch. Oppskriften på Speidel sin hjemmeside bruker 12g Perle til bitter og deretter kun 5g @ 40 og 5g @0 av...
  15. M

    Hva slags humler har du på lager - og hvorfor?

    Jeg brygger det jeg har lyst på til en gitt tid og resultatet er masse åpnede humlepakker i fryseren, de blir liggende til neste gang jeg trenger slik eller tilsvarende humle. Ergo blir mye liggende alt for lenge... Tiltaket får bli å i hvert fall forsøke å legge en liten plan for de fremtidige...
Topp