Nylig innhold av MortenR

  1. M

    Ølet har klarnet allerede etter en uke i romtemperatur?!

    Mitt første brygg forble "cloudy" og uklart i fem-seks uker. Jeg ble derfor svært forbauset da brygg #2 allerede er klarnet, etter én uke i gjærkar og bare én uke på flaske  :eek:  Det er et lysere ale enn det første jeg laget (Muntons Midas Golden ale kontra Muntons IPA), men likevel... Burde...
  2. M

    Det vanskelige tredjebrygget ;-) Hvordan tilsetter man spraymalt?

    Takk for gode svar! Så, altså: Ikke koke ekstrakten, men koke spraymalten. Må det koke lenge for å bli sterilt? Blir det riktig å koke opp spraymalten i de 3,5L varmt vann som ekstrakten skal løses opp i, for så å tilsette kaldt vann som normalt? Jeg har bestilt "Lys spraymalt humlet" fra Petit...
  3. M

    Det vanskelige tredjebrygget ;-) Hvordan tilsetter man spraymalt?

    Da har man kommet seg gjennom og drukket opp det første famlende brygget, samt flasket brygg nummer to. Takket være dere her i forumet var jeg relativt godt forberedt, men det er likevel mange detaljer som ikke blir helt som man har forestilt seg  :roedme:  Hva gjør man f.eks. når man mister...
  4. M

    Hjelp til mitt første brygg - har det ikke gjæret helt ut?

    Takk for superraske svar, begge to. Så jeg har ikke flaskebomber, altså, og trenger heller ikke tilsette mer gjær? (noe jeg ikke har). Stemmer det at ale-gjær bare går i dvale ved temperaturer under 18, og at det vekkes til live igjen av temperaturøkningen? Hva skal til for å ta livet av den...
  5. M

    Hjelp til mitt første brygg - har det ikke gjæret helt ut?

    Jeg har søkt rundt på forumet men ikke funnet noen tidligere tråd som svarer 100% på det jeg lurer på: Jeg har satt mitt første brygg, et 3kg-sett fra Munton's, altså uten tilsetting av sukker. Jeg har stort sett fulgt oppskriften: - Gjæret i karet til det fikk en FG på 1014o. Tok ca. fem...
Tilbake
Topp