Hei,
Jeg brygget to sett x 25 liter mango IPA. Mens jeg overførte til gjæringskar slo det ned som lyn fra klar himmel at jeg glemte å doble mengden humle fra oppskriften. Altså jeg kjørte 225 gram humle, mens det egentlig skal være 450g siden det er to sett. All humle ble tilsatt etter kok i...
Co2-tilkoblet hele tiden ja med regulator. Jeg brukte kullsyretabellen på olbrygging.no. Ølstil er kølsch. Fatene er nye, brukt PBW, skylt og deretter Starsan. Det er sjekket etter lekkasje med såpevann, uten å finne noen lekkasje. Det ble litt skum i ølet, men selve ølet smakte helt flatt. Det...
Hei, er helt ny på fat og er nå stressa da jeg skal brygge til to bryllup i sommer, og tenkte å servere øl nå på lørdag til utdrikkingslag, men det var NULL kullsyre i ølet. Jeg fulgte karboneringstabell og ølet har stått på 0,5 bar på 5 grader i 2 uker.
1. Har nå satt det på 3,5 bar, 1 grad...
Takk for svar. Ja den blir senket til bunns i karet, og den der tåler syre så det blir jo perfekt. Tester den og om det ikke funker så var det ikke allverden til investering :) 4 liter/min burde holde. Er 4 hoder på fylleren vår og står en person på hver side og fyller og har på topper, men tror...
Hei,
Har en plan om å koble til en pumpe som transporterer ølet opp til flaskefyller, da det er tungt å løfte 50 kg opp i høyden. Flaskefylleren ligner på denne:
http://www.vigopresses.co.uk/imagecache/49de3e70-bb0d-4448-b6e3-a06800cd382d_670x800.jpg
Denne lukker tilstrømming av øl avhengig...
Jeg har brygget White House Honey Ale ferdigsett fra brewolution.
http://www.brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/white-house-honey-ale-allgrain-olsett
Den var veldig god en måneds tid eller to etter at den var ferdig, deretter kom honningsmaken bort og det ble litt rart.
Henter fra butikk, vasker i en gammel oppvaskmaskin (ca 3 kasser per vask). Etikettene er løse om du tar de med en gang når vask er ferdig. Bruker starsan før flasking og sjekker de ved å holde opp mot lys. Ca en av fem flasker har skitt som ikke løsner (øl som har stått lenge, snus osv) som jeg...
Hei,
Har brygget to sett øl som står klare til gjæring og skal stå i 14 dager. Problemet er at jeg skal bort noen dager om to uker.
Kan man vente med å tilsette gjær etter kok/avkjøling eller bør dette gjøres med en gang?
Alternativet er da å la det gjære noen dager ekstra.
Hei,
Har brygget en quadruple på 11,3%. Traff godt på OG, men ser den skal ned i bare 1025 i FG.
Har hatt øl på flaske med 1025 før og det gikk ikke så bra (pga dårlig gjær). Den skal lagres i 6-12 måneder - og lurer på om det lønner seg å sette den veldig kaldt til lagring eller vil det gå...
Spurte min hageinteresserte mor om hun ville ta vare på noen humleplanter for meg om jeg plantet.
Men på gården var det humle fra før, som hun trodde kanskje hadde vært der siden gården ble bygget på 1800-tallet en gang.
Hadde vært morsomt å brukt denne i en øl til høsten.
Noen som vet...
Klakken eplefarm har både epler og presseri, dette blir da i rissa på fosen. Tror de leverer til blant annet credo i trondheim.
http://www.fosna-folket.no/kultur/article8710535.ece
Den lokale bryggerisjappa anbefalte 10 dager på 10 grader med denne gjæren og tsjekkisk pils, deretter øke 1 grad om dagen til og med 18 grader før flasking.
Jeg kjøpte to ølsett fra brewolution - american pale ale og en pilsner. I begge settene var det med bare en pakke tørrgjær beregnet 23-25 liter ferdig øl. På en annen butikk hvor jeg kjøpte sett anbefalte de tre pakker for samme mengde, så dette blir spennende. Ut i fra det jeg har lest er bedre...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.