Ellers er det vel ikke særlig kontroversielt at humle ved begynnelsen av koket og humle når det er 15 min igjen av koket vil gi ganske ulike smaksegenskaper?
Nå er det vel ikke uenighet om det, men er det bedre å tilsette all aroma humle etter kok enn
underveis feks 15 min før slutt
Avstanden Richard oppgir er Barleycrushers standard avstand.
Denne avstanden er beregnet ut fra en diameter på 1,5 tommer. Har du større diameter
på valsene kan du øke avstanden.
Uansett må man prøve seg frem for å optimalisere avstanden.
Noen som har gode bøker om brygging å anbefale ?
Har selv nettopp fått Radical Brewing i hus av Randy Mosher.
Har ikke lest hele boken enda, men det jeg har lest hittil er veldig bra.
Driver og bygger ut/forbedrer så meningen er å legge ut beskrivelse
med bilder når det er klart.
Håper andre kan gjøre det samme, alltid moro å se
hvordan andre har gjort det. Bilder er mer inspirerende enn
en lang forklaring.
Da får det prøves ut, litt rart at det finnes så mange
oppskrifter fra anerkjente forfattere med tilsetning midt i
kokingen dersom det ikke gir mye effekt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.