Nylig innhold av Olde Peculier

  1. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Eg justerer alltid meskevatnet med eventuelt både CaSo4, CaCl2, NaHCO3, NaCl, alt ett stil, og lactol for å få pH mellom 5,2 og 5,3. Skyllevatnet har eg ikkje sjekka pH, men stort sett brukt øvrig kjemi bortsett frå NaHCO3. Lactol finns vel også i surmalt, så det er vel heilt innanfor?
  2. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Vil ikkje seia eg tøyer grensa. Eg skyller til eg har ønska PBG. Og eg har vanleg norsk vatn omtrent som hos Gahr.
  3. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Vil det hjelpe om eg justerer pH til f.eks under 5,5 på skyllevatnet? Eller bør eg endre skyllemetode?
  4. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Er ikkje skyllemetoden min god? Kva gjer eg for å unngå tanninutskylling/astringen?
  5. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Brygger på Bratberg apparat med maltrør med perforert silbotn. Skyller ganske enkelt ved å varme vatn til rundt 80C. Løfter opp maltøret til det er få centimeter over væskenivå mesken. Fyller på 1 og 1 liter skyllevatn på toppen av matrøret til det har runne gjennom, ca 1 liter annakvart...
  6. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Altså den ferdig knuste malten eg kjøper så følger det gjerne alltid med noko som er pulverisert, kanskje 1-1,5 dl pr 5kg omtrent.
  7. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Eg kan gjerne sende, tar kostnaden eg. Sender du adressa i ein PM? Kan sjølsagt hende eg har brukt for mykje humle. Men eg syns ikkje alt er humlebitterhet. Er jo alltid noko maltpulver som kjem med syns eg. Bør dette "siles bort" før det går i mesken?
  8. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Sånn ca litt mindre skyllevatn enn meskevatn. Ja skulle vel ha med "alt".
  9. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Trur ikkje det har noko med karboneringa å gjera sidan alle 3 har havna både på fat og flaske og bitterheten er den same over alt.
  10. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Høg bitterhet som eg meiner ikkje stammar frå kun humla. Kanskje også noko beiskhet utan at eg heilt klarar å forklara den. Nesten litt grapefruktbitterhet kanskje. 3 typar IPA og alle har denne uønska bitterheten. Ein Neipa, ein Wheat IPA og ein Engelsk IPA. Har justert meskevatn og pH...
  11. Olde Peculier

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Har hatt litt same problem sjøl mine 3 siste IPA'er så litt dumt denne tråden stansa opp. Har du fått sendt flaska til Miguel? Eg har tappa brygga både på flaske og fat og får same bitre smak begge stader.
  12. Olde Peculier

    Whirlpool?

    No har eg fått svar hos forfattaren av boka oppskrifta er henta frå. Og forfattaren har fått oppskrifta frå bryggeriet. Det var ein liten feil i boka. Det skal ingen humle i under koking, bortsett frå den som er lagt i mesken. Like etter kokeslutt skal ein legga i humla, whirlpoole i 15...
  13. Olde Peculier

    Mr Malty, viability, gjærmengde etc.

    Mest sannsynleg. Har sendt mail til Fermentis med spørsmålet.
  14. Olde Peculier

    Mr Malty, viability, gjærmengde etc.

    I såfall så er ikkje min pakke produsert enno. (BB 01 2020)
  15. Olde Peculier

    Mr Malty, viability, gjærmengde etc.

    Kun OG, volum og viability som er parametre i mrMalty for tørrgjær. Fermentis beskriver kun rehydrering på sitt specification sheet.
Tilbake
Topp