Nylig innhold av Øleks

  1. Ø

    Vossa kveik

    Tja, det er forståelig nok om man har vært isolert fra omverden mesteparten av sitt liv, eller oppriktig tror at kveik er noe annet enn gjær, men som oppfører seg på samme måte. Det er desverre få andre unnskyldninger for å bruke dette ordet, og det spesielt i den nevnte måten; "kveik-gjær fra...
  2. Ø

    Vossa kveik

    Forvirret er kanskje forvirret, og for Kjetinho, så gjelder det kanskje at jeg er litt utydelig i poenget mitt. Jeg er helt for at man kan bruke ordet kveik som det det betyr. Det er litt rart, men i alle fall ikke feil. Når man bruker ordet kveik feil, og i tillegg bevisst, og ikke er åpen...
  3. Ø

    Vossa kveik

    Joda, du må jo gjærne gjøre det, og bevisst snakke/si feil. Deg om det. Il Tempo Gigante er like mye en bil som en BMW, selv om den ikke er masseprodusert :)
  4. Ø

    Vossa kveik

    Navnet på Fordi om folk bruker ordet feil, så blir det ikke mer rett. Dette handler mer om ukritisk bruk av ord og begreper fremfor omdefinering. Gjæren burde blitt døpt til sine stedsnavn, gårdsnavn, eller lignende som f.eks WLP6788, Som er postnummeret til gården gjæren kommer fra, også...
  5. Ø

    Vossa kveik

    Joda, jeg er egentlig klar over det. Jeg tror det er litt lurt å gjøre dette veldig klart for alle. Kveik = gjær. Det er ikke en type gjær. Man kan like godt bruke ord som "ølfrø" eller "jest" når man først er i gang med gamle navn på gjær man brukte på gårdene rundtom i landet. I dag snakker vi...
  6. Ø

    WLP 400 i en Pale Ale uten hvete?

    Er det kløver som menes med "clove"? Jeg har alltid sett for meg nellik. Hva smaker egentlig kløver? :P
  7. Ø

    Vossa kveik

    Hva er forskjellen på Vossa-gjær og vossa-kveik?
  8. Ø

    Nybegynnerspm

    Flott! Jeg reagerte på akkurat det samme innlegget. Alt for mange ganger leser jeg svar som sier "ikke gjør datt, eventuelt ditt" fullstendig uten forklaring det aller viktigste: HVORFOR. Da er det bedre å la være å svare i det hele tatt, slik at andre, som f.eks Finn Berger kan ta seg av saken...
  9. Ø

    Mørk Kölsch

    Et bilde av øllen fra et vanlig glass hadde gjort saken mye lettere. Det kan være du bruker en variant av bittelitt mørkere pilsner malt(?)
  10. Ø

    Nybegynner på fersk gjær. Noen gjærstarter spørsmål.

    Jeg bruker kalkulatoren på brewersfriend til å beregne hele greia. http://www.brewersfriend.com/yeast-pitch-rate-and-starter-calculator/ Pass på at om du skal lage 5L starter i f.eks en 5L beholder (la oss si erlenmeyerflaske), så vil det garantert skumme over, og miste litt gjær om ikke du...
  11. Ø

    Innkjøp av Beer Brew 60, noen tips?

    Jeg har samme oppfatning som deg @Finn Berger, når det kommer til silkaret. Man sparer ikke allverdens tid, og fordelene uten kan fort veie opp mot ulempene med. Det tar sin tid med oppvarming av vann og oppkok etter skylling på 50-liters brygg, spesielt hos meg, der kjellerbryggeriet holder...
  12. Ø

    Innkjøp av Beer Brew 60, noen tips?

    BB60 er i prinsippet likt ja, men man får ikke pumpe og silkar med på kjøpet. Silkaret tror jeg koster omtrent 900kr utenom. Det fine med BB60 er at du har muligheten til å både brygge smått og stort, som mange her sier. Synes det er rart at noen fremstiller denne muligheten som negativ, da...
  13. Ø

    Rengjøring av flasker - nybegynnerspørsmål

    Jeg er primitiv når det kommer til flaskevask. Jeg har hørt mange ville historier om både baking, og 10-trinns paranoia-vasking og andre rare ting. Jeg la mine første flasker (pant kjøpt av Rema 1000, full i mugg, snus, sneip og faenskap) i en balje med varmt vann og en dæsj ballongrens jeg fant...
Tilbake
Topp