Nylig innhold av ost

  1. O

    Langtidslagring av overgjæret øl

    Smaksprøver er ingen problem, her skal det bli konsumert jevnlig! Da blir det lagring i kjelleren. Takk skal du ha!
  2. O

    Langtidslagring av overgjæret øl

    Brygger for tiden Pale Ale og Porter, som eg ikkje får plass til å kjøleskapet.. Spørsmålet blir då om eg kan lagre dette i kjelleren (17 grader konstant temperatur) over lang tid (½ år) uten av dette går ut over kvaliteten? Øla blir ettergjæret på flaske, er det da mogleg at det blir for mye...
  3. O

    Nottingham temperatur

    Takk for svar! Skrudde opp termostaten og nå er boblinga komt skikkelig i gang! Det ligg no stabilt på 14 grader, blir nok liggende der:) Er det forresten nokon som har efraring med kor lenge eit slikt brygg, ved 14 grader, bruker på å gjære? Har før kun brygga ved ca 18 grader, og det tok om...
  4. O

    Nottingham temperatur

    Har nettopp satt eit ekstraktbrygg (medium ekstrakt, Hallertauer Mittelfrüh humle), og tenkte å prøve meg på lager. Brukte (etter anbefaling..) 2 pakker nottingham tørrgjær. Men vart plutslig usikker når eg fann på heimesida at nottingham går ned til 14 graders gjæringstemperatur. Dette er vel...
Tilbake
Topp